Τι συμβαίνει με τον -εξαφανισμένο- Ρομάν Αμπράμοβιτς

… αλλά και με άλλους Ρώσους ολιγάρχες;

Στη Γερμανία, που τους αρέσει να ασχολούνται με ρώσους ολιγάρχες – όχι αδίκως- αν σκεφτεί κανείς τα κεφάλαια που έχουν κατευθυνθεί από τη Ρωσία τα τελευταία 20 χρόνια, ερευνητές δημοσιογράφοι έκατσαν και ασχολήθηκαν με την αλλόκοτη στάση κάποιων προβεβλημένων ολιγαρχών. Η έρευνα ξεκίνησε με αφορμή την “εξαφάνιση” του Ρομάν Αμπράμοβιτς τα τελευταία δύο έτη, ο οποίος αν και δεν δραστηριοποιείται στη Γερμανία, δεν παύει να είναι ο “Super Star” των Ρώσων ολιγαρχών και τις πληροφορίες που έχουν ότι και μέλη της οικογένειας του δεν έχουν επαφές μαζί του, σε σημείο που δεν γνωρίζουν πού βρίσκεται.

Γερμανοί δημοσιογράφοι έκατσαν και εντόπισαν μια ομάδα ολιγαρχών με την ίδια στάση και έβγαλαν το εξής συμπέρασμα: “Οι ολιγάρχες που είναι κοντά στον Πούτιν, οι μεγάλοι “υποστηρικτές” του – που είναι στο περιβάλλον του, τα τελευταία δύο χρόνια συνεχίζουν ακάθεκτοι την άνετη ζωή τους, σαν να μην έχει αλλάξει τίποτα. Αντίθετα, μια μικρή μερίδα ολιγαρχών π.χ Ρομάν Αμπράμοβιτς, Άλισερ Ουσμάνοφ, Ντμίτρι Ριμπολόβλεφ και άλλοι, απο τον Νοέμβρη του 2019, εκτός του ότι είναι εξαφανισμένοι απο κάθε εκδήλωση, είναι αόρατοι ακόμα και στα στελέχη των επιχειρήσεων τους, και η επικοινωνία είναι απο μηδενική εως ανύπαρκτη, και πάντα μέσα απο συγκεκριμένους υπολογιστές.

Επίσης, γνωρίζοντας κάποια γεγονότα, όπως και πληροφορίες που είχαν. Για παράδειγμα, στον τελικό του Champions League το 2021, η ασφάλεια του Αμπράμοβιτς, είχε μέχρι και μπουκαλάκια νερό μαζί της, ενώ ο Αμπράμοβιτς έκατσε σε διαφορετική θέση απο αυτήν που αρχικά είχε προγραμματιστεί απο τη διοργανώτρια αρχή, και η ασφάλεια του φρόντισε να μην έρθει σε επαφή με κανέναν – εκτός του προπονητή στο τέλος του αγώνα. Ο Άλισερ Ουσμανόφ, προ μηνών – μετά την εισβολή, έστειλε μια επιστολή στα στελέχη του, και τους παρακάλεσε να κάνουν υπομονή – χωρίς να αναφέρει μέχρι πότε, να μην τον εγκαταλείψουν και ότι ελπίζει οτι σύντομα θα επιστρέψουν τα πράγματα σε μια κανονικότητα, διότι έχει παγώσει όλες του τις επενδύσεις. Το εντυπωσιακό είναι ότι η επικοινωνία γίνεται μέσα απο συγκεκριμένους υπολογιστές ή μέσω αλληλογραφίας ταχυδρομείου ως ανακοίνωση!

Τι πιστεύουν στη Γερμανία; Χωρίς να σημαίνει απαραίτητα ότι ισχύει
Απο τα τέλη του 2019, εκεί γύρω στα Χριστούγεννα, πρέπει να τους είχε απαγορευτεί η είσοδος στη Ρωσία, όπως και επίσης πρέπει να τους είχε απαγορευτεί να συναντιούνται μεταξύ τους. Κατά κάποιον τρόπο, ο Πούτιν όσους δεν θεωρεί “δικούς του” ή θεωρεί ότι είναι πιο κοντά στην Ευρώπη και εύκολα θα τον πουλούσαν, τους αδρανοποίησε, για να φυλάει τα νώτα του. Επιπλέον, έχουν πληροφορίες ότι τους ενημέρωσε ότι σε περίπτωση που σχεδιάσουν κάτι εναντίον του, θα λάβουν απάντηση, εξάλλου – είναι γνωστό οτι ο Πούτιν μπορεί να σε καταστρέψει σε μια ημέρα, παίρνοντας σου ολόκληρη την περιουσία, ή ακόμα και να σε “στείλει” ταξίδι στον άλλον κόσμο, το έχει κάνει στο παρελθόν αρκετές φορές με όποιον τόλμησε να διαφωνήσει ανοιχτά μαζί του. Επίσης, έμαθαν ότι όλοι τους κυκλοφορούν χωρίς κινητό. Αρκετοί είναι αυτοί που πιστεύουν ότι η “δηλητηρίαση” του Ρομάν Αμπράμοβιτς στα τέλη Μαρτίου, ήταν στημένη απο τον ίδιο, προκειμένου να προλάβει ή ακυρώσει, πλάνα του Κρεμλίνου εις βάρος του, διότι οι σχέσεις Αμπράμοβιτς με Κρεμλίνο είναι κάκιστες.

Υπάρχει η φήμη ότι το Κρεμλίνο “απέσυρε” την απαγόρευση εισόδου στη Ρωσία τον Απρίλιο, και κάποιοι πάτησαν το πόδι τους στη Ρωσία – έστω και για λίγο. Στη Γερμανία πιστεύουν ότι αυτή η “μυστικοπάθεια” θα συνεχιστεί όσο διαρκεί ο πόλεμος, αν και τον τελευταίο μήνα υπάρχουν πληροφορίες σαν να ξεκίνησαν -αθόρυβα- να τριγυρνούν. Το πιο περίεργο είναι ότι κυκλοφορεί η φήμη ότι υπάρχουν δύο-τρείς ρώσοι ολιγάρχες που είναι υπο την προστασία της BND (Μυστικές Υπηρεσίες της Γερμανίας) – άγνωστο το γιατί.

Comments are closed.