Άνοιξαν ξανά τα McDonald’s στη Ρωσία

… αλλά χωρίς τηγανιτές πατάτες μέχρι το φθινόπωρο

Τα ταχυφαγεία «Vkusno & tochka», τα οποία αντικατέστησαν τα McDonald’s που αποχώρησαν από τη ρωσική αγορά, γνωστοποίησαν πως θα αφαιρέσουν από τα μενού τους τις πατάτες λόγω έλλειψης του συγκεκριμένου προϊόντος. Η νέα ιδιοκτησία έριξε την ευθύνη στην κακή συγκομιδή στη Ρωσία και τη δυσκολία στην εισαγωγή της πατάτας λόγω δυσχερειών στην αλυσίδα εφοδιασμού.

Ο ενθουσιασμός ήταν μεγάλος στα πρώην εστιατόρια McDonald’s, όταν άνοιξαν ξανά στη Ρωσία τον περασμένο μήνα με νέο μάνατζμεντ και επωνυμία, μόνο που υπάρχει ένα πρόβλημα: έλλειψη στις τηγανιτές πατάτες.

Η McDonald’s έφυγε από τη Ρωσία λόγω της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία και πούλησε όλα τα εστιατόρια που είχε σε έναν ντόπιο επιχειρηματία τον Μάιο.

Η νέα ιδιοκτησία, ωστόσο, αντιμετωπίζει τώρα προβλήματα στην εξασφάλιση προμηθειών πατάτας, κατηγορώντας την κακή συγκομιδή στη Ρωσία και τη δυσκολία στην εισαγωγή πατάτας λόγω διαταραχών της αλυσίδας εφοδιασμού.

Με τη νέα ονομασία Vkusno & tochka, ή «Νόστιμο και έτσι είναι», τα εστιατόρια άρχισαν να ανοίγουν ξανά στις 12 Ιουνίου και πούλησαν σχεδόν 120.000 μπέργκερ εκείνη την ημέρα.

Όμως, αφού οι πελάτες την περασμένη εβδομάδα άρχισαν να δημοσιεύουν φωτογραφίες των μενού χωρίς τηγανητές πατάτες, ώσπου η Vkusno & tochka γνωστοποίησε ότι θα αφαιρέσει τις πατάτες από τα μενού ορισμένων εκ των εστιατορίων που άνοιξαν πρόσφατα μέχρι και το φθινόπωρο.

«Οι πατάτες θα επιστρέψουν πλήρως στο μενού της αλυσίδας στις αρχές της επόμενης συγκομιδής, το φθινόπωρο του 2022», ανέφερε.

Παρά τα προβλήματα της Vkusno & tochka, το ρωσικό υπουργείο Γεωργίας δήλωσε την περασμένη εβδομάδα ότι η συγκομιδή πατάτας θα είναι μεγαλύτερη από την περσινή και ότι η αγορά «τροφοδοτείται πλήρως με πατάτες, συμπεριλαμβανομένων των επεξεργασμένων πατατών».

«Η νέα σοδειά είναι επαρκής, γεγονός που αποκλείει την πιθανότητα έλλειψης», ανέφερε.
Πηγή liberal.gr

Comments are closed.