Βελτιώνοντας τη θέση της Ελλάδας στη λίστα των δημοσιογράφων χωρίς αρχές και σύνορα

Ανδρέας Παπαδόπουλος

 

Αναμφίβολα είναι εξοργιστικό ένας κατά συρροή δολοφόνος να παραδίδει μαθήματα γεωπολιτικής μέσω της “Εφημερίδας των Συντακτών”! Η επιλογή της εφημερίδας να φιλοξενήσει άρθρο του φυλακισμένου για 11 δολοφονίες Δημήτρη Κουφοντίνα προκάλεσε αντιδράσεις… Χαρακτηριστική είναι η ανάρτηση στα κοινωνικά δίκτυα του δημοσιογράφου Ανδρέα Παπαδόπουλου που έγραψε “Είναι ντροπή… εκτός κι αν η εφημερίδα θεωρεί ότι η παρέμβαση του συμβάλει στην ελευθερία του τύπου”!

Διαβάστε στη συνέχεια ολόκληρη την ανάρτηση του δημοσιογράφου για το άρθρο Κουφοντίνα που φιλοξενήθηκε στην “Εφημερίδα των Συντακτών: “Πραγματικά, δεν ντρέπονται όλοι αυτοί που παίρνουν την ευθύνη εκεί στην Εφ.Συν να δημοσιεύσουν άρθρο του μεγαλύτερου δολοφόνου της μεταπολίτευσης, του αμετανόητου σιχαματος κουφοντινα, με την άποψή του για την εισβολή στην Ουκρανία και τα ελληνοτουρκικά; Εκτός και αν θεωρούν ότι η παρέμβασή του συμβάλει στην ελευθερία του τύπου και βελτιώνει τη θέση της Ελλάδος στη λίστα των δημοσιογράφων χωρίς (αρχές και) συνορα”.

Ενώ στη συνέχεια συμπλήρωσε: “Έχοντας πάρει μέρος σε ατελείωτες συσκέψεις εφημερίδας αλλά και επειδή ακόμα και τώρα δεν το χωρά ο νους με το άρθρο Κουφοντινα θέλω να μοιραστώ τα εξής:
Μια εφημερίδα θεωρητικά με δύο τρόπους επιλέγει την θεματολογία ή έστω τους αρθρογράφους:
α) στην καθιερωμένη σύσκεψη πέφτουν ιδέες για θέματα. Οπότε εν προκειμένω λένε στην ΕΦ.ΣΥΝ. Πχ ωραίο θέμα η εισβολή στην Ουκρανία. Ποιου/ας τη γνώμη να πάρουμε? Κάποιον από το ΥΠΕΞ? Μήπως τον τομεάρχη του ΣΥΡΙΖΑ? Κανενός αριστερού διεθνολόγου αναλυτή?Κανενός ξένου δημοσιογράφου? Μπα, έχουν γραφτεί όλα. Και ποιου τη γνωμη να πάρουμε ρε παιδιά?Πετάγεται κάποιος και λέει πως εκεί στον Δομοκό υπάρχει ένας αναλυτής, ονόματι Κουφοντινας, που σπάνια μιλάει για αυτά, έχει βαρύτητα η γνώμη του και είναι και φίλος της εφημερίδας μας. Ε, τοτε να πάρουμε αυτόν ρε παιδιά. Θα μας φέρει και φύλλα, προσθέτει άλλος. Ε,ναι, θα πιάσουμε την νεολαία και τα ριζοσπαστικά κοινά,λέει άλλος
β) Στη σύσκεψη λέει κάποιος ρε παιδιά με πήρε ο Μήτσος ο επαναστάτης από τον Δομοκό και μου είπε πως έχει ετοιμάσει ένα άρθρο γροθιά για τον πόλεμο που αν το δημοσιεύσουμε θα κάνει πάταγο. Άσε,δε, που μας παραπονέθηκε πως τον έχουμε ξεχάσει μετά από εκείνα τα συνεχή πρωτοσέλιδα και τις υπογραφές για αυτόν. Οπότε λέω να βαλουμε το άρθρο του Μήτσου. Ναι,μωρέ, λέει άλλος. Δικός μας είναι με την ευρεία έννοια, προσθέτει.

ΥΓ: γ ιδέα για το πώς έγινε η επιλογή να αρθρογραφήσει ο απεχθής δολοφόνος δεκτή”.

Comments are closed.