Τσίπρας: Εκτσογλανισμός είναι όταν η κοινωνία αισθάνεται ότι δεν υπάρχει δίκαιη δικαιοσύνη

ΒΙΝΤΕΟ

Εκτσογλανισμός είναι όταν η κοινωνία αισθάνεται ότι δεν υπάρχει δίκαιη δικαιοσύνη. Γιατί όταν είσαι άνθρωπος της εξουσίας, όταν είσαι φίλος υπουργών και καναλαρχών, περιβάλλεσαι από ασυλία. Ακόμη και αν είσαι βιαστής ανηλίκων.
Το γάντι του διχασμού που μας πέταξε χτες ο κ. Μητσοτάκης από το βήμα της Βουλής, εμείς δεν πρόκειται να το σηκώσουμε. Στον στόχο του διχασμού, εμείς θα αντιτάξουμε τον στόχο της ενότητας της κοινωνίας εναντίον του ίδιου και της καταστροφικής πολιτικής του.
Θα σας ταράξουμε στη νομιμότητα, στην πολιτική ψυχραιμία, στη νηφαλιότητα και στην υπευθυνότητα.
Το χορό του διχασμού μπορείτε να τον χορέψετε μόνοι σας, μαζί με τους οργανοπαίχτες των συμφερόντων και τους χειροκροτητές της «ενημέρωσης 108».
Είναι ένδειξη πολιτικού ήθους να έρχεται ο πρωθυπουργός και να αποκαλεί τους πολιτικούς αντιπάλους «τσογλάνια» και να καταδικάζει την αξιωματική αντιπολίτευση ως εμπρηστή, ως τρομοκράτη;
Δεν αισθανθήκαμε οργή αλλά τρόμο -όπως και εκατομμύρια Έλληνες- όταν ακούσαμε τον κ. Μητσοτάκη.
Και μιας και μίλησε για «εκτσογλανισμό» ο κ. Μητσοτάκης -χρησιμοποίησε αυτόν τον αήθη χαρακτηρισμό-, να σας πω ποιος είναι ο «εκτσογλανισμός»:
Είναι όταν η κοινωνία μας αισθάνεται ότι σε αυτόν τον τόπο δεν υπάρχει δίκαιη δικαιοσύνη.
Γιατί όταν είσαι άνθρωπος της εξουσίας, είσαι φίλος υπουργών και καναλαρχών, περιβάλλεσαι από ασυλία. Ακόμη και αν είσαι βιαστής ανηλίκων όπως ο εκλεκτός σας για το Εθνικό Θέατρο, κ. Λιγνάδης. Που τώρα θα μας κουνάει και το δάκτυλο, ελεύθερος γαρ, ότι ήταν πολιτικά τα κίνητρα της δίωξής του.
Το αίσθημα της ατιμωρησίας και της αδικίας που μου μετέφεραν χθες οι γονείς του Ζακ Κωστόπουλου. Οι δράστες αφέθηκαν ελεύθεροι και οι συνήγοροι πανηγύριζαν ότι «νίκησαν τον ΣΥΡΙΖΑ» και προπηλάκιζαν τη Μάγδα Φύσσα.
Αυτό είναι εκτσογλανισμός.
Η έξωση της συνταξιούχου από τη πρώτη της κατοικία στου Ζωγράφου για χρέη 15.000 ευρώ, ενώ ο κ. Μητσοτάκης έχει δάνεια 1,3 εκατ., όλο το υπουργικό μαζί 12,4 εκατ. και η ΝΔ πάνω από 350 εκατ.
Αυτό είναι εκτσογλανισμός.
Η η λεηλασία των νοικοκυριών και των επιχειρήσεων από τη ΔΕΗ, τη στιγμή που τα golden boys μοιράζονται 16 εκατ. μπόνους και έχουν μισθούς 360 χιλιάδες το χρόνο.
Αυτό είναι εκτσογλανισμός.
Ότι τάξατε 600 ευρώ power pass και τώρα οι πολίτες βλέπουν στους τραπεζικούς λογαριασμούς τους μεσοσταθμικά μόλις 17 ευρώ.
Αυτό είναι εκτσογλανισμός.
Ότι δίνετε τιμητική πολιτογράφηση σε έναν Τούρκο καταζητούμενο από την interpol, υμνητή του ψευδοκράτους ενώ δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι που ζούνε 20 και 30 χρόνια στην Ελλάδα και έχουν κάνει και παιδιά εδώ, δε θα την πάρουν ποτέ.
Αυτό είναι εκτσογλανισμός.
Στην καρέκλα του πρωθυπουργού κάθεται ένα άνθρωπος που είναι όχι μόνο ανεπαρκής αλλά κυρίως είναι αλαζόνας, κυνικός, και διχαστικός.
Ο κ. Μητσοτάκης οφείλει να απαντήσει και για τον ιστορικό αναθεωρητισμό του υφυπουργού Παιδείας, κ. Συρίγου. Αποτελεί επίσημη θέση της ΝΔ ότι δεν υπήρξε αντίσταση στη χούντα παρά μόνο μεμονωμένα περιστατικά και ότι το Πολυτεχνείο είναι ένας μύθος που οικοδομήθηκε και το δημόσιο πανεπιστήμιο; Περιμένουμε είτε να ανακαλέσει, είτε να παραιτηθεί.
Το Νομοσχέδιο για τα ΑΕΙ δε θα βλάψει απλά το δημόσιο πανεπιστήμιο, θα το αποτελειώσει. Μυρίζει τη ναφθαλίνη της Θάτσερ της δεκαετίας του ‘80 και των άλλων ακραίων νεοφιλελεύθερων, που όπου εφάρμοσαν τις πολιτικές τους ακρότητες απέτυχαν παταγωδώς.
Η κα Κεραμέως, όπως και ο κ. Μητσοτάκης, ζουν σε ένα περιβάλλον που ποτέ δεν τους απασχόλησε ως γονείς το θέμα των σπουδών στη χώρα. Προετοιμάζουν τα παιδιά τους για τα κολέγια – για σπουδές σε κάποια φημισμένα πανεπιστήμια του εξωτερικού.
Η μεγάλη πλειοψηφία του λαού μας όμως, δεν ανήκει στη δική τους τάξη.
Αυτά τα παιδιά δεν τα σκέπτεστε;
Δεν είστε Υπουργός του κολεγίου κα. Κεραμέως. Είστε υπουργός όλων των παιδιών του ελληνικού λαού.
Δεσμευόμαστε να θέσουμε στην κρίση του ελληνικού λαού, στην επόμενη εκλογική αναμέτρηση, την κατάργηση του Νομοσχεδίου.
Είναι δέσμευσή μας και απέναντι στον ελληνικό λαό αλλά και απέναντι στην ακαδημαϊκή κοινότητα.
Η επίθεση στο δημόσιο πανεπιστήμιο είναι μέρος αυτής της μάχης.
Και σε αυτή τη μάχη, είμαστε απέναντι.
Από τη μία η κυβέρνηση της ΝΔ με σύμμαχο μεγάλα ή μικρότερα συμφέροντα και από την άλλη το δημόσιο συμφέρον και η κοινωνία.

Comments are closed.