«Οι προοπτικές των ελληνοτουρκικών σχέσεων» στον Αθήνα 9.84

Ερευνα

Τι σηματοδοτούν οι τουρκικές προκλήσεις για την Ελλάδα;

Πώς διαγράφονται οι προοπτικές των ελληνοτουρκικών σχέσεων και πόσο πιθανό είναι το ενδεχόμενο ενός «θερμού επεισοδίου»;

Την Τρίτη 19 Ιουλίου 2022, ο Αθήνα 9.84, ανοίγει τον φάκελο: «Οι προοπτικές των Ελληνοτουρκικών σχέσεων».

Από τις 10 το πρωί έως τις 2 το μεσημέρι, ο σταθμός της πόλης δίνει βήμα σε υπουργούς, εκπροσώπους του πολιτικού κόσμου και διεθνολόγους οι οποίοι θα συζητήσουν για όλες τις διεθνείς εξελίξεις που επηρεάζουν τη γειτονιά μας.

Επί τάπητος θα τεθούν, μεταξύ άλλων, οι στόχοι της αναθεωρητικής πολιτικής του Ταγίπ Ερντογάν, η αμυντική, διπλωματική και επιχειρησιακή αναβάθμιση της ισχύος των ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων, οι αμυντικές συμφωνίες της Ελλάδας με τις ΗΠΑ, τη Γαλλία και το Ισραήλ και εάν οι δαπάνες για την άμυνα της χώρας αποτελούν επένδυση στην ειρήνη και την ασφάλεια των πολιτών.

Επιπλέον, με αφορμή τη διαφαινόμενη επισιτιστική και ενεργειακή κρίση που βρίσκεται προ των πυλών με απρόβλεπτες κοινωνικοπολιτικές επιπτώσεις, ως απόρροια των συνεπειών της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία, θα αναλυθεί η πορεία των πολεμικών επιχειρήσεων και το πολιτικό διακύβευμα. Επίσης, ο ρόλος της Τουρκίας, ο κίνδυνος γεωπολιτικής αστάθειας στα Βαλκάνια και στην Ανατολική Μεσόγειο καθώς και οι οικονομικές κυρώσεις της Δύσης σε βάρος της Μόσχας.

Comments are closed.