Δεν μπορεί ένα υπουργείο να λέει ότι καθοδηγούμαστε από ένα κόμμα στο οποίο δεν είμαστε

Ο Σπύρος Μπιμπίλας διαμαρτύρεται…

Ο ηθοποιός και πρόεδρος του Σωματείου Ηθοποιών (ΣΕΗ), Σπύρος Μπιμπίλας, μίλησε στα «Παραπολιτικά» 90.1 FΜ, στην εκπομπή «Μπρα ντε φερ» με τους Δημήτρη Τάκη και Χριστίνα Κοραή.
Μεταξύ άλλων, τόνισε:

Αναφορικά με την ανακοίνωση του ΣΕΗ για την υπόθεση Λιγνάδη
Σ.ΜΠΙΜΠΙΛΑΣ: Κατ’ αρχάς πρέπει να σας πω ότι το κείμενο μας είναι αποτέλεσμα ψηφοφορίας του ΔΣ που εκφράζει όλους τους ηθοποιούς. Το στείλαμε λοιπόν στα θέατρα όχι για να διαβαστεί υποχρεωτικά αλλά αν συμφωνούν οι θίασοι να διαβαστεί. Υπάρχουν θετικές αντιδράσεις ως επί το πλείστον από το κοινό και φυσικά υπάρχουν και κάποιες αρνητικές. Εμείς δεν ζητάμε να παρακαμφθεί η Δικαιοσύνη ούτε ζητάμε λιθοβολισμό, ούτε λιντσαρίσματα όπως μεταφράστηκε από κάποιους απερίσκεπτα, απλά ζητάμε να εναρμονιστεί η Δικαιοσύνη και να ακούσει και το αίσθημα του λάου. Δηλαδή ο λαός δεν μπορεί να είναι ένας κοιμισμένος λαός ο οποίος δέχεται τα πάντα, ακούει και δεν είναι ποτέ συμμέτοχος σε τίποτα.
Σ.ΜΠΙΜΠΙΛΑΣ: Σέβομαι απόλυτα τη Δικαιοσύνη όπως όμως σέβομαι και το αίσθημα του λάου που πληρώνει με τους φόρους τους τη Δικαιοσύνη. Δεν μπορεί τίποτα να μένει άκριτο σε αυτή τη χώρα. Τα πάντα κρίνονται. Αυτό που μου προκαλεί κατάθλιψη είναι πως συσχετίζεται από το υπουργείο Πολιτισμού η πολιτική ανάμιξη. Εμείς έχουμε ένα συμβούλιο που ελάχιστοι είναι στο ΣΥΡΙΖΑ, επομένως αυτό μας προσβάλει βάναυσα. Δεν μπορεί ένα υπουργείο να λέει ότι καθοδηγούμαστε από ένα κόμμα στο οποίο δεν είμαστε.
Σ.ΜΠΙΜΠΙΛΑΣ: Δεν συμμετέχει το Σωματείο Ηθοποιών στον πολιτικό χαρακτήρα που τα δυο κόμματα μεταξύ τους προσπαθούν να το κάνουν. εμείς δεν θα παίξουμε αυτό το παιχνίδι. Εμείς δεν δεχόμαστε επιρροές από κόμματα. Αυτή τη στιγμή το Σωματείο μας είναι εντελώς ανεξάρτητο, δεν υφίσταται επιρροές από κόμματα. Είμαστε πολιτικοποιημένοι αλλά σε διαφορετικούς χώρους ο καθένας άρα δεν μπορεί ένα κόμμα να μας καθοδηγήσει.
Ερωτηθείς αν πιστεύει ότι για την απόφαση αναστολής της ποινής έχει κάποια ευθύνη το υπουργείο Πολιτισμού
Σ.ΜΠΙΜΠΙΛΑΣ: Αυτό είναι αστείο να το λέμε. Όμως η κα Μενδώνη επειδή η ίδια τον είχε χαρακτηρίσει επικίνδυνο, η ίδια τώρα λέει ότι υποκινείται από ένα κόμμα η αντίδραση ε είναι λίγο όλα αυτά ετερόκλητα και προκαλούν κρίσεις.
ΔΗΜ: Πάντως εσείς λέτε ότι δεν είχε άμεση ή έμμεση εμπλοκή του υπουργείο Πολιτισμού
Σ.ΜΠΙΜΠΙΛΑΣ: Εγω δεν μπορώ να βγάλω αποφάσεις αν είχε ή δεν είχε, σας είπα την προσωπική μου άποψη. Τώρα θα πω ότι ένας υπουργός έχει προσωπική ανάμιξη σ’ αυτό; Είναι αυθαίρετο. Έτσι εύκολα δεν μπορούμε να κατηγορούμε ούτε ανθρώπους, ούτε κόμματα. Ούτε από την μια πλευρά, ούτε από την άλλη γιατί και το υπουργείο Πολιτισμού έχει κάνει ολίσθημα με αυτό, ότι ένα κόμμα καθοδήγησε όλα αυτά.
Ερωτηθείς αν πιστεύει ότι κακώς επιχειρείται κομματική εκμετάλλευση της υπόθεσης
Σ. ΜΠΙΜΠΙΛΑΣ: Βεβαίως, ναι κακώς. Κατά την άποψη μου κακώς.

Comments are closed.