Μεγάλη φωτιά στην Πεντέλη (βίντεο)

Βγήκε 112 – Εκκένωση από Ντράφι

Σε εξέλιξη βρίσκεται αυτή την ώρα φωτιά που ξέσπασε σε χαμηλή βλάστηση – πεύκα και πουρνάρια – στο Νταού Πεντέλης και συγκεκριμένα πάνω από τη Μονή Παντοκράτορος. Πλέον το μέτωπο κινείται προς το Ντράφι ενώ στην περιοχή πνέουν ισχυροί άνεμοι με τις ριπές να φτάνουν τα οκτώ μποφόρ.

Παράλληλα η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας απέστειλε μήνυμα μέσω του 112 για τους κατοίκους των γύρω περιοχών μέσω του οποίου τους καλεί να παραμείνουν σε ετοιμότητα και να ακολουθούν τις οδηγίες των Αρχών.

Από εδάφους επιχειρούν 78 πυροσβέστες με 22 οχήματα, πέντε ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και 28 Ρουμάνοι πυροσβέστες. Την ίδια ώρα από αέρος επιχειρούν 11 αεροσκάφη και πέντε ελικόπτερα (το ένα είναι του Στρατού και το άλλο συντονίζει την επιχείρηση).

Παράλληλα αναμένεται να ενισχυθούν οι επίγειες δυνάμεις ενώ δόθηκε εντολη σε 3 Tractores και 1 Chinoock και είναι στον αέρα. Συνδρομή παρέχει μεγάλη δύναμη εθελοντών πυροσβέστών και υδροφόρες ΟΤΑ. Σημειώνεται πως η φωτιά είναι ορατή ακόμα και στον Πειραιά.

Όπως δήλωσε στην ΕΡΤ, ο εκπρόσωπος Τύπου της Πυροσβεστικής, επιπυραγός, Γιάννης Αρτοποιός πρόκειται για δύσκολη πυρκαγιά ενώ απηύθυνε έκκληση στους πολίτες να ακούνε τις οδηγίες των δημόσιων αρχών. «Αυτή την στιγμή είναι σε γενική επιφυλακή όλη η Αττική και έχουμε καλέσει οχήματα κι από την υπόλοιπη Ελλάδα να συνδράμουν στην πυρκαγιά. Προσπαθούμε να κάνουμε, να κυκλώσουμε την πυρκαγιά, να πάμε σε όλη την περίμετρο έτσι ώστε να μην κινδυνεύσει καμία περιοχή», ανέφερε χαρακτηριστικά.
Πηγή protothema.gr

Comments are closed.