“Ασε ρε το Kontra! Το συριζοκάναλο τώρα…”

Έξαλλη η Γιάμαλη – Ηχητικό

Η Αναστασία Γιάμαλη ανεβάζει στα κοινωνικά δίκτυα την άρνηση του Aeolos TV της Μυτιλήνης να βγει κάποιος στο Kontra να μιλήσει για την καταστροφική πυρκαγιά στο νησί. Διαβάστε τι έγραψε η δημοσιογράφος ανεβάζοντας το ηχητικό: Το Aeolos TV είναι το μοναδικό τηλεοπτικό κανάλι του Νομού Λέσβου (Λέσβος-Λήμνος-Άγιος Ευστράτιος), που μάλιστα έχει εμβέλεια ως και τη Χίο.
Χθες μετέδιδε ζωντανό πρόγραμμα για τη μεγάλη πυρκαγιά στα Βατερά Λέσβου, με συνδέσεις του στούντιο με τους ρεπόρτερ που το κανάλι έστειλε στην περιοχή, καθώς και αμοντάριστα πλάνα.
Από το όχημα του σταθμού ακούγεται η αρχισυντάκτρια συναδέλφισσα να μιλά με άλλη δημοσιογράφο η οποία της μεταφέρει το αίτημα του περιφερειακού σταθμού της Αττικής, Kontra Channel, να βγει κάποιο άτομο να δώσει εικόνα για την πυρκαγιά.
Η μικρή μου εμπειρία λέει ότι όποτε έχει κληθεί συναδελφισσα/ συνάδελφος από περιφερειακό μέσο αποδέχεται την πρόσκληση με χαρά και ζέση. Όταν μάλιστα το θέμα αφορά σε πρόβλημα ή καταστροφή που έχει προκύψει στην περιοχή, υπάρχει και αγανάκτηση. Μια αγανάκτηση δίκαιη για το γεγονός ότι μια φωτιά στην Αττική είναι ικανή να διακόψει την «κανονική ροή του προγράμματος» ενώ οι καμμένες εκτάσεις και κατοικίες στην περιφέρεια, όχι.
Άρνηση και ειρωνία δεν έχω συναντήσει ποτέ. Μάλλον στο Aeolos Tv ενδιαφέρονται περισσότερο για τις απόψεις τους & λιγότερο να γνωστοποιηθεί η πυρκαγιά που καίει το όμορφο νησί τους. Γιατί αλλιώς δεν εξηγείται αυτή η αντιμετώπιση στην πρόσκληση να μεταφέρουν εικόνα στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων με τον Konstantinos Maravelidis. Εύχομαι πως την αήθη, αντισυναδελφική και αντιδεοντολογική αντιμετώπιση της αρχισυντάκτριας- κυρίως για τον τόπο της- δεν συμμερίζονται οι εργαζόμενοι και εργαζόμενες δημοσιογράφοι στον σταθμό.
Από την άλλη, συμβαίνουν αυτά στα ζωντανά.

Comments are closed.