Δεν είχε πολύ κόσμο η κηδεία του Ψυχάρη

 

Υπάρχουν πολλά γνωμικά για τους δημοσιογράφους, ίσως όμως το πιο αντιπροσωπευτικό είναι αυτό που έλεγε συχνά ο Θέμος Αναστασιάδης (και πολλοί άλλοι φυσικά), “Στην κηδεία του καλού δημοσιογράφου δεν πάει κανείς”!

Τηρουμένων των αναλογιών, αλλά και του Αυγούστου συνέβη και στην περίπτωση της κηδείας του Σταύρου Ψυχάρη! Αρκετοί παρατήρησαν ότι δεν είχε πολύ κόσμο… Και είναι αλήθεια! Ωστόσο αυτοί που ήταν να πάνε πήγανε… Κάποιοι μάλιστα διέκοψαν τις διακοπές τους για να πουν το ύστατο χαίρε, όπως για παράδειγμα ο Παναγιώτης Λάμψιας. Ανάμεσα λοιπόν σε αυτούς που πήγαν στην κηδεία του Σταύρου Ψυχάρη (από δημοσιογράφους) ήταν ο διευθυντής του “Βήματος” και των “Νέων” Αντώνης Καρακούσης και Γιώργος Μαντέλας, ο Χρήστος Ράπτης, η Δήμητρα Κρουστάλλη, ο Γιώργος Λακόπουλος, ο Θανάσης Λάλας, ο Νίκος Χασαπόπουλος, η Μαρία Αντωνιαδου, η Μαργαρίτα Σφέτσα, ο Ζώης Τσώλης, ο Δημήτρης Χαροντάκης κ.α.

Ωστόσο ηχηρές ήταν και οι απουσίες, όπως για παράδειγμα πρώην διευθυντών εφημερίδων του ΔΟΛ, στελεχών, δημοσιογράφων που ευεργετήθηκαν και πολλών άλλων που προτίμησαν να μην πάνε, διότι οι σχέσεις τους είχαν τελειώσει με “πόνο”… Και προφανώς ο “πόνος” είναι ακόμη ζωντανός κι ας έφυγε ο Ψυχάρης. Δεν βρήκαν τη δύναμη να συγχωρήσουν και βέβαια δεν κρίνονται για αυτό… Αλλά είναι κρίμα κανείς να κουβαλάει μέσα του κάτι που δεν υπάρχει πια!

Comments are closed.