Υπόθεση παρακολουθήσεων: Τι κατέθεσε ο δημοσιογράφος Θανάσης Κουκάκης

 

της Ιωάννας Μάνδρου

Υπόμνημα για το ζήτημα της τηλεφωνικής παρακολούθησής του, κατέθεσε χθες στον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ισίδωρο Ντογιάκο, ο δημοσιογράφος Αθανάσιος Κουκάκης. Συγκεκριμένα, ο κ. Κουκάκης κατέθεσε στο πλαίσιο της ποινικής έρευνας που διεξάγει ο κ.Ντογιάκος για τη διαρροή στοιχείων που περιέχονται σε άκρως απόρρητα κρατικά έγγραφα και αφορούν στη διαδικασία άρσεως του απορρήτου των επικοινωνιών.

Σε δήλωσή του μετά την τετράωρη παραμονή του στο εισαγγελικό γραφείο ο κ. Κουκάκης ανέφερε: «Έχουν περάσει δυο χρόνια από τη στιγμή που κατήγγειλα στην Αρχή Διασφάλισης Απορρήτου των Επικοινωνιών την πρώτη παρακολούθησή μου. Έκτοτε η ελληνική Δικαιοσύνη είχε κινηθεί με πολύ αργά βήματα. Η αλήθεια είναι ότι σήμερα είχα μια συζήτηση ουσιαστική με τον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου η οποία εστίασε ακριβώς στην πρώτη παρακολούθησή μου από την ΕΥΠ και δεν υπεισήλθε όμως, όπως θα ήθελα στις λεπτομέρειες της δεύτερης παρακολούθησή μου από το λογισμικό pretador. Αυτό το οποίο βλέπουμε όλο το προηγούμενο διάστημα είναι ότι η δημοσιογραφική έρευνα εισφέρει στη Δικαιοσύνη».

Όπως ανέφερε ο κ. Κουκάκης κατέθεσε στον κ. Ντογιάκο ένα υπόμνημα το οποίο αναφέρεται σε όλα τα πραγματικά γεγονότα, τα οποία γνωρίζει, τις δημοσιογραφικές αποκαλύψεις που έχουν γίνει και δήλωσε σίγουρος ότι θα υπάρχει ανοιχτό κανάλι επικοινωνίας τόσο με τον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου όσο και με την εισαγγελία Πρωτοδικών προκειμένου να εμπλουτίζουν τις δικές τους έρευνες με πληροφορίες.

Τέλος, σε ερώτηση για το τι μπορεί να κάνει ένας απλός πολίτης που έχει υπόνοιες ότι παρακολουθείται, ο δημοσιογράφος είπε: Αυτό που μπορώ να σας πω είναι ότι η κυβέρνηση Μητσοτάκη με τροπολογία που πέρασε 31 Μαρτίου του 2021 ουσιαστικά απαγόρευσε στον κάθε Έλληνα πολίτη να μπορεί να πληροφορηθεί από την αρμόδια αρχή από την αρχή διασφάλισης απορρήτου Επικοινωνιών το γεγονός ότι έχει παρακολουθεί για λόγους εθνικής ασφάλειας. Και έτσι ακριβώς απαγόρευσε σε εσάς, σε εμένα αλλά ακόμα και σε πολιτικούς του αντιπάλους όπως ο Νίκος Ανδρουλάκης να πληροφορηθούν το γεγονός ότι αποτελούσαν αντικείμενο παρακολούθησης. Σε σχέση με τους δημοσιογράφους θα ήταν λάθος να υποθέσετε ότι είμαι ο μοναδικός στόχος παρακολούθησης».

Ήδη ο δημοσιογράφος έχει ήδη εξεταστεί για τις καταγγελίες του περί παρακολούθησης από τον αρμόδιο εισαγγελέα Πρωτοδικών που διενεργεί τη σχετική έρευνα.
Πηγή kathimerini.gr

Comments are closed.