Τα νέα pet της «Αυγής»

 

Υπερβολική είναι η διατύπωση «Τα καινούργια pet της Αυγής» που επιλέγει η Σοφία Γιαννακά για τους Κύρτσο – Αντώναρο στο άρθρο της στο iefimerida για τον πρώην πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο και την παρακολούθηση Ανδρουλάκη… Και είναι υπερβολική διότι μετέφερε τον προφορικό λόγο του καφενείου στο κείμενο της! Στο καφενείο ή στα σόσιαλ μίντια (που είναι τα σύγχρονα καφενεία), η διατύπωση δεν ξενίζει και πράγματι συνηθίζεται… Αλλά ο γραπτός λόγος είναι διαφορετικός!

Αφήστε που αδικεί τον Γιώργο Κύρτσο ο χαρακτηρισμός… Κι αυτό διότι όποιος έχει παρακολουθήσει τη διαδρομή του μάλλον προς το μοναχικός λύκος ταιριάζει! Βεβαίως θα πείτε με την κλιματική κρίση τα αγριογούρουνα και οι λύκοι τείνουν να γίνουν οικόσιτα! Σωστό!

Μπορεί λοιπόν η διατύπωση της Γιαννακά να ήταν υπερβολική, αλλά η διαπίστωση είναι ορθή! Τι να λέμε τώρα!

Διαβάστε στη συνέχεια το επίμαχο απόσπασμα της Σ. Γιαννακά: «Τα αριστερά μίντια έπεσαν σαν τις μύγες στο μέλι: μετέφρασαν αμέσως τα λόγια του (εννοεί του Προκόπη Παυλόπουλου) ως προτροπή να πέσει η κυβέρνηση και να παραιτηθεί ο Μητσοτάκης. Όλα τα συριζοτρόλ, όλα τα ακροδεξιά ψέκια και κάποια καινούρια pet της «Αυγής» (Κύρτσος, Αντώναρος) άρχισαν το πάρτι, βλέποντας στο πρόσωπο του τέως προέδρου τον προφήτη που ανέμεναν τόσο καιρό. Η απίστευτη ειρωνεία είναι ότι ακριβώς οι ίδιοι είχαν επαινέσει προηγουμένως και τον Ευάγγελο Βενιζέλο, που βιάστηκε (ως συνήθως) να ρίξει νομικές στρακαστρούκες στον δρόμο της υπόθεσης των υποκλοπών. Ναι, αυτοί που παλιά ο Βενιζέλος περιέγραφε ως «καραμανλική παράγκα» και αποκαλούσε «τρίτη συνιστώσα της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ», τον έκαναν Θεό μόλις τα ’βαλε με τον Μητσοτάκη. Απίστευτα πράγματα»!

Comments are closed.