Ο «σεξουαλικός φάκελος» του Μακρόν

Οι… καυτές λεπτομέρειες που γνώριζε ο Τραμπ

Ο «άτακτος» Αμερικανός πρώην πρόεδρος είχε, από την πρώτη στιγμή, δείξει ιδιαίτερο ενδιαφέρον για την ερωτική ζωή ομολόγου του που δεν είχε δώσει, όμως, λαβές για σχόλια. O Ντόναλντ Τραμπ ένιωθε πως με το «παιχνίδι» της έρευνας θα αναδύονταν… γαργαλιστικές λεπτομέρειες για την ερωτική ζωή του Εμανουέλ Μακρόν. Εάν κρίνει κανείς από τους προκατόχους του Γάλλου προέδρου, τα σκάνδαλα και οι εξωσυζυγικές σχέσεις φαίνεται να είναι… μέρος του Ελιζέ.

Πολλοί ήταν εκείνοι, ωστόσο, που βλέποντας τον Εμανουέλ Μακρόν με την κατά πολύ μεγαλύτερή του Μπριζίτ, πίστευαν ότι ο πρόεδρος της Γαλλίας είχε ξεφύγει από την… παράδοση.

Το κουβάρι, όμως, άρχισε να ξετυλίγεται στις 8 Αυγούστου, όταν το FBI εισέβαλε στο σπίτι του Ντόναλντ Τραμπ στο Μαρ-α-Λάγκο της Φλόριντα. Κατασχέθηκαν κουτιά με απόρρητα έγγραφα ως μέρος ποινικής έρευνας.

Ένα από τα αρχεία ονομάζεται «ο σεξουαλικός Φάκελος του Μακρόν». Το μυστηριώδες αρχείο, «Αντικείμενο 1α», καταχωρήθηκε από το FBI ως «πληροφορίες για τον Πρόεδρο της Γαλλίας».

Ο ισχυρισμός του πρώην προέδρου των ΗΠΑ ότι το FBI πήρε απόρρητο φάκελο για τον Γάλλο πρόεδρο ύστερα από την επιδρομή των αρχών στο σπίτι του στο Μαρ-α-Λάγκο, έχει αναζωπυρώσει φήμες για την σεξουαλική ζωή του Μακρόν.

Ο Τραμπ έχει δείξει εδώ και καιρό έντονο ενδιαφέρον για τη σεξουαλική ζωή του Μακρόν. Φέρεται να καυχιέται κατ’ ιδίαν ότι ήξερε κάθε… καυτή λεπτομέρεια. Σύμφωνα με το περιοδικό Rolling Stone, ο Τραμπ απολάμβανε να λέει ότι ο Μακρόν ήταν «άτακτος».

Οι φήμες περί ομοφυλοφιλίας

Τις τελευταίες ώρες, ουκ ολίγα διεθνή ΜΜΕ σχολιάζουν τις επιλογές του Μακρόν… Ενώ πραγματοποιούσε την προεκλογική του εκστρατεία για την προεδρία το 2017, αναγκάστηκε να αρνηθεί ότι ήταν μέρος ενός «πλούσιου λόμπι ομοφυλοφίλων», αρνούμενος τις υποθέσεις ότι είχε μια παθιασμένη σχέση με τον Ματιέ Γκαλέ, το τότε 40 ετών αφεντικό του Radio France.

Ανοιχτά ομοφυλόφιλος, ο Γκαλέ ήταν μια εξέχουσα προσωπικότητα στα γαλλικά μέσα ενημέρωσης και ήταν γνωστό ότι είχε συναντήσει τον Μακρόν σε διάφορες εκδηλώσεις

Οι διαδικτυακές φήμες άρχισαν να ξεφυτρώνουν και ο Μακρόν αναγκάστηκε να δηλώσει: «Λένε ότι έχω διπλή ζωή με τον Ματιέ Γκαλέ… αλλά δεν μπορεί να είμαι εγώ».

Επανέλαβε σε άλλη συγκέντρωση: «Είμαι αυτός που είμαι. Δεν είχα ποτέ τίποτα να κρύψω. Ακούω ανθρώπους να λένε ότι έχω μια κρυφή ζωή ή κάτι τέτοιο. Δεν είναι ωραίο για την Μπριζίτ γιατί μοιράζομαι όλες τις μέρες και τις νύχτες μου μαζί της και με ρωτάει πώς τα καταφέρνω», δήλωνε μεταξύ σοβαρού κι αστείου.

Η υπόθεση Μπεναλά

Ένα χρόνο αργότερα, το πάντα ενθουσιώδες στο κουτσομπολιό Παρίσι, οργίαζε με τις φήμες σχετικά την ερωτική ζωή του Μακρόν.

Ο Μακρόν, επέμειναν, κοιμόταν τώρα με τον πρώην αξιωματικό ασφαλείας του, Αλεξάντρ Μπεναλά. Τι άλλο θα μπορούσε να εξηγήσει την επιεική μεταχείριση του προέδρου προς τον Μπεναλά, αφού είχε κινηματογραφηθεί να δέρνει έναν Γάλλο πολίτη;

Την Πρωτομαγιά του 2018 είχε πρωταγωνιστήσει σε ξυλοδαρμό διαδηλωτών. Ένας περαστικός τον κινηματογράφησε να «συλλαμβάνει» μια γυναίκα, σέρνοντάς την μακριά από το πλήθος. Αμέσως μετά, χτύπησε έναν άνδρα τον στο κεφάλι. Όταν ξέσπασε το σκάνδαλο τον Ιούλιο του 2018, ο Μακρόν βρέθηκε σε θέση άμυνας, αναγκασμένος να εξηγήσει αδέξια όχι μόνο γιατί ο Μπεναλά είχε ακόμα δουλειά, αλλά διατήρησε ακόμη και την άδεια ασφαλείας στην Εθνοσυνέλευση, τη χρήση ενός αυτοκινήτου με σοφέρ, ακόμη και ενός κυβερνητικού διαμερίσματος.

Ο Πρόεδρος υποχρεώθηκε να προχωρήσει σε μία «άβολη» δήλωση ότι ο Μπεναλά «δεν ήταν ποτέ εραστής μου».

Σε μια συνέντευξη στο Tetu, το κορυφαίο περιοδικό LGBT της Γαλλίας, τον Φεβρουάριο του 2017, ο Μακρόν είπε: «Αν ήμουν ομοφυλόφιλος, θα το έλεγα και θα το ζούσα. Δύο πράγματα είναι απεχθή σχετικά με το υπαινιγμό: να πει κανείς ότι δεν είναι δυνατό για έναν άνδρα που ζει με μια μεγαλύτερη γυναίκα να είναι κάτι άλλο εκτός από ομοφυλόφιλος και να υπονοεί ότι κάποιος είναι ένα μισογυνιστικό ζιγκολό στα κρυφά. Όλα αυτά είναι ομοφοβία».
Πηγή protothema.gr

Comments are closed.