Διάδοχος χωρίς διαθήκη

Κάποιο λάκκο έχει η φάβα

“Θα είναι η διάδοχος μου και το λέω με το χέρι στην καρδιά” δήλωσε ο Γιώργος Παπαδάκης στην εκπομπή “Πρωινό” για τη Μαρία Αναστασοπούλου… Σημειώνοντας μια παγκόσμια πρωτοτυπία, αφού για πρώτη φορά στα τηλεοπτικά χρονικά εκπομπάρχης κληροδοτεί, χωρίς διαθήκη, αλλά με μάρτυρες τους Λιάγκα και Νομικού, την εκπομπή του στη συμπαρουσιάστριά του! Μέχρι τώρα γνωρίζαμε για εξ αδιαιρέτου κληρονομιές οικιών, οικοπέδων, αγροτεμαχίων κλπ. Τώρα μαθαίνουμε ότι κληροδοτούνται και εκπομπές! Και το τονίζουμε, για να ψαχτούμε και ´μεις οι υπόλοιποι μήπως υπάρχει κανας μακρινός συγγενής εκπομπάρχης και κάνει να παίρνουμε τίποτα…

Τέλος πάντων για να επιστρέψουμε στο θέμα μας, νομικά μιλώντας, το χωρίς διαθήκη είναι πρόβλημα και θα πρέπει να το προσέξει αυτό η Μαρία Αναστασοπούλου, διότι κάλλιστα θα μπορούσαν να προσβάλουν την κληρονομιά μια σειρά από πρόσωπα κοντινά στον δημοσιογράφο: από πρώην και νυν συνεργάτες με περισσότερα χρόνια στην πλάτη… Για φαντάσου εκεί που τα έχεις όλα σχεδιάσει να εμφανιστεί από το πουθενά καμία Κουτροκόη, καμία Μπάγια Αντωνοπούλου και να ζητάνε μερτικό! Άντε μετά να αποδείξεις ότι είναι δικά σου τα χωράφια, εννοούμε η εκπομπή!

Για αυτό καλό θα ήταν πριν κάνει αποδοχή κληρονομιάς να απαιτήσει να διευκρινιστούν ορισμένες λεπτομέρειες… Διότι ως γνωστόν στις λεπτομέρειες κρύβεται ο διάβολος! Πρώτα από όλα να απαιτήσει να υπάρξουν όλα γραπτώς! Οι καιροί είναι πονηροί και από καλές προθέσεις και λόγια χορτάσαμε! Επίσης να οριστεί ημερομηνία που θα αναλάβει το κουμάντο. Διότι, γενικώς θα τον διαδεχθεί, δεν σημαίνει τίποτα! Να διευκρινιστεί λοιπόν σε πόσα χρόνια, σε ένα, σε δυο, σε τρία… Σε πόσες σεζόν θα αναλάβει το “μαγαζάκι”, και θα μπορεί να κάνει ό,τι θέλει χωρίς να δίνει λογαριασμό; Αυτά είναι βασικά!

Τα αφηρημένα και τα προφορικά “Θα είναι η διάδοχος μου”, είναι εξόχως προβληματικά! Διότι και η Μαρία νέα κοπέλα είναι, θέλει να φτιάξει τη ζωή της, πρέπει να ξέρει, να κάνει τα κουμάντα της! Ποιος θα έχει την υψηλή κυριότητα, ποιος την επικαρπία; Δεν μπορεί να ζει στην αβεβαιότητα. Γραπτώς όλα λοιπόν, με ημερομηνίες και χρονοδιαγράμματα!

Comments are closed.