Υπό ιατρική επίβλεψη η βασίλισσα Ελισάβετ

Ανησυχία για την υγεία της

Οι γιατροί ανησυχούν για την υγεία της βασίλισσας Ελισάβετ και συνέστησαν να παραμείνει υπό ιατρική παρακολούθηση, ανακοίνωσαν τα Ανάκτορα του Μπάκιγχαμ.

Ο πρίγκιπας Κάρολος και ο πρίγκιπας Ουίλιαμ ταξίδεψαν στο Κάστρο Μπαλμόραλ στη Σκωτία, όπου βρίσκεται η 96χρονη βασίλισσα. Σύμφωνα με βρετανικά ΜΜΕ, όλα τα παιδιά της Ελισάβετ βρίσκονται κοντά της.

Υπενθυμίζεται ότι χθες, Τετάρτη, η βασίλισσα Ελισάβετ ακύρωσε συνάντηση με τους συμβούλους της, κατόπιν σύστασης των γιατρών της να ξεκουραστεί.

Η 96χρονη βασίλισσα συνάντησε την Τρίτη την Λιζ Τρας για να της αναθέσει τον σχηματισμό νέας κυβέρνησης, έχοντας νωρίτερα δεχθεί τον Μπόρις Τζόνσον που υπέβαλε επισήμως την παραίτησή του από την πρωθυπουργία.

Λιζ Τρας: Βαθιά ανησυχία
Η πρωθυπουργός της Βρετανίας Λιζ Τρας δήλωσε ότι ολόκληρη η χώρα είναι «βαθιά ανήσυχη» για την υγεία της βασίλισσας Ελισάβετ. «Ολόκληρη η χώρα ανησυχεί βαθιά με τα νέα από τα Ανάκτορα του Μπάκιγχαμ αυτό το μεσημέρι», είπε.

«Οι σκέψεις μου -και οι σκέψεις των ανθρώπων σε όλο το Ηνωμένο Βασίλειο- είναι με τη βασίλισσα και την οικογένειά της αυτή τη στιγμή», πρόσθεσε.

Βρετανικό κοινοβούλιο: Η βασίλισσα στις σκέψεις και τις προσευχές μας
Από την πλευρά του, ο πρόεδρος της Βουλής των Κοινοτήτων, Λίντσεϊ Χόιλ, ανέφερε ότι η βασίλισσα βρίσκεται στις σκέψεις και τις προσευχές των μελών του κοινοβουλίου.

«Ξέρω ότι μιλάω εξ ονόματος ολόκληρης της Βουλής όταν λέω ότι στέλνουμε τις καλύτερες ευχές μας», είπε.

Ο βρετανικός δημόσιος ραδιοτηλεοπτικός φορέας BBC διέκοψε το πρόγραμμά του, μεταδίδοντας τα νέα για την κατάσταση της υγείας του.
Πηγή kathimerini.gr

Comments are closed.