Το ακίνητο στη Χαϊδελβέργη

… και οι θυγατρικές εταιρίες με τα ονόματα τραγουδιών

Καταρχάς, για όποιον δεν γνωρίζει τη Χαϊδελβέργη, είναι μια απο τις ομορφότερες πόλεις της Ευρώπης – κυριολεκτικά παραμυθένια. Αν και η αγορά του ακινήτου πραγματοποιήθηκε το καλοκαίρι του 2019, ο λόγος που έγινε τώρα γνωστό το θέμα, είναι επειδή μια ελληνίδα interior designer, που έχει συνεργαστεί πολλάκις με τον συγκεκριμένο ιδιοκτήτη, θα συνεργαστεί ξανά με την εταιρεία που έχει αναλάβει την ανακαίνιση, και κάπως έτσι “μαθεύτηκε” το νέο (κουτσομπολιό)! Το ακίνητο βρίσκεται στην παλιά πόλη της Χαϊδελβέργης, δίπλα στο ποταμό Νέκαρ, και πρόκειται για κτίριο του 19ου αιώνα.

Κάποιοι (προφανώς περίεργοι), μόλις το έμαθαν και επειδή γνωρίζουν ότι τα περισσότερα κρατίδια στη Γερμανία, έχουν ηλεκτρονικά στοιχεία για ακίνητα, έψαξαν για λεπτομέρειες. Η εταιρεία, στην οποία ανήκει η θυγατρική που αγόρασε το ακίνητο, ιδρύθηκε το 2006, και μεταξύ άλλων διαθέτει ακίνητα σε Βερολίνο (x2), Αμβούργο, Ντίσελντορφ, Βόννη, Φρανκφούρτη (x6), Φράιμπουργκ και Δρέσδη. Απο τα οικονομικά στοιχεία δεν προκύπτουν έσοδα, κάτι που σημαίνει ότι τα συγκεκριμένα ακίνητα είναι για ιδιωτική χρήση. Προκύπτουν, βέβαια, σημαντικά ετήσια έξοδα, κυρίως για συντηρήσεις – τα περισσότερα είναι νεοκλασικά κτίρια, συνεπώς χρήζουν συντήρησης. Υπάρχουν, και κάποια καινούργια, κυρίως loft διαμερίσματα, σε Φρανκφούρτη και Ντίσελντορφ.

Το “αστείο” της υπόθεσης είναι ότι για κάθε ακίνητο που αγοράζει, η μητρική, δημιουργεί μια θυγατρική εταιρεία, που το όνομα της θυμίζει όνομα τραγουδιού. Υπάρχει εταιρεία που το όνομα της θυμίζει (δεν είναι ακριβώς το όνομα) το τραγούδι της Nena, το “99 Luftballons”, ενω άλλο το “Irgendwie Irgendwo Irgendwann”. Προφανώς, δεν υπάρχει τίποτα μεμπτό στην όλη υπόθεση, απλά, όσο νά ‘ναι, αυτό με τις θυγατρικές – τραγούδια, είναι αστείο! Η μητρική ανήκει σε δύο εταιρείες, η μία έχει έδρα το Λίχτενσταϊν, και η άλλη έχει έδρα την πόλη Ζουγκ στην Ελβετία. Συνεπώς, είναι αδύνατο κάποιος να καταλάβει αν όλα τα ακίνητα είναι του ίδιου ιδιοκτήτη. Πάντως, η εταιρεία με έδρα το Λίχτενσταϊν, ελέγχει άλλες εταιρείες με ακίνητα σε Γαλλία (κυρίως Παρίσι), αλλά και αμπελώνες στη Νότια Γαλλία και Πορτογαλία.

Για την ιστορία, το παρακάτω τραγούδι σχετίζεται με τη Χαϊδελβέργη! Ρομαντική ψυχή όποιος τα επιλέγει…

Comments are closed.