Νέα media VS “πετσωμένων”

Μια ενδιαφέρουσα διάκριση των media επιχείρησε ο Μιχάλης Τσιντσίνης στην “Καθημερινή” στην προσπάθεια του να αναλύσει το περιστατικό με τον Αποστόλη (τον τσολιά από την “Ελληνοφρένεια” για όσους δεν γνωρίζουν) που συνέβη στο φεστιβάλ της νεολαίας του ΣΥΡΙΖΑ, καθώς και του απρεπούς συνθήματος για τον πρωθυπουργό…

Η διάκριση είναι ενδιαφέρουσα, διότι είναι μονοθεματική (αφορά μόνο στα μάτια του ΣΥΡΙΖΑ! Παρόλο που ο δημοσιογράφος αναφέρεται στα κάτοπτρα και όχι στα μάτια)!

Γράφει μεταξύ άλλων, “Η ανάγνωση της πραγματικότητας μέσα από τα κάτοπτρα της ψηφιακής εικονικότητας –η εμπιστοσύνη στον χύδην λόγο των νέων media, έναντι των «πετσωμένων» που απεργάζονται δημοσκοπικές πλάνες– εγκλωβίζει το κόμμα σε ψευδαίσθηση πολέμου: το κάτοπτρο τους δείχνει έναν τύπο με περούκα και ριγέ καλσόν· κι εκείνοι νομίζουν ότι βλέπουν εύζωνα”.

Η διάκριση λοιπόν είναι ανάμεσα στα νέα media έναντι των “πετσωμένων”, όπου στα μεν φωλιάζει ο χύδην λόγος και στα δε καραδοκούν οι δημοσκοπικές πλάνες! Το αποτέλεσμα είναι παραπλανητικό υποστηρίζει ο δημοσιογράφος, αφού δεν πρόκειται τελικά για εύζωνα, αλλά για κάποιον μεταμφιεσμένο!

Συμπέρασμα (δικό μας): Η καθαριότητα είναι μια αστική πλάνη… Προσοχή υπάρχει και η κατηγορία Βαξεβάνης!

Comments are closed.