7 βήματα για να διαγράψετε τον εαυτόν σας από το Διαδίκτυο

 

1. Αναζητήστε τον εαυτό σας στη Google… Ελέγξτε τα αποτελέσματα στις πέντε πρώτες σελίδες και συνδυάστε την αναζήτηση ονόματός σας με τον αριθμό τηλεφώνου ή τη διεύθυνση κατοικίας σας για να δείτε τι εμφανίζεται.

2. Ελέγξτε τις ρυθμίσεις απορρήτου των υπηρεσιών που χρησιμοποιείτε. Ορισμένες πλατφόρμες, όπως το Facebook ή το Twitter, διαθέτουν μια επιλογή στις ρυθμίσεις απορρήτου που σας επιτρέπει να προστατεύσετε το περιεχόμενο και τις επαφές σας από την εμφάνιση στις μηχανές αναζήτησης.

3. Αν θέλετε να αφαιρέσετε μια συγκεκριμένη αναφορά σε ένα website, ζητήστε το από τον ιδιοκτήτη του.

4. Διαγράψτε παλιές αναρτήσεις στο Facebook, tweets, φωτογραφίες και οτιδήποτε ή μπορεί να σας εκθέτει.

5. Ζητείστε από Google και Bing να αφαιρέσουν τις προσωπικές σας πληροφορίες. Αφού έχετε καθαρίσει κάποια προσωπικά στοιχεία μόνοι σας, χρησιμοποιήστε το νέο εργαλείο που διαθέτει η Google για να αφαιρέσετε προσωπικές πληροφορίες από τα αποτελέσματα αναζήτησης. Μέχρι στιγμής, η μηχανή αναζήτησης Bing επιτρέπει μόνο την αφαίρεση μη συναινετικών εικόνων ή σπασμένων συνδέσμων και παλιού περιεχομένου. Οι κάτοικοι της ΕΕ μπορούν να χρησιμοποιήσουν το έντυπο «Δικαίωμα στη λήθη» της Google και το έντυπο «Αίτημα αποκλεισμού αναζήτησης» της Bing.

6. Επιλέξτε με φειδω ποιός μπορεί να δει τις αναρτήσεις σας και αποφύγετε να μοιράζεστε περιττό περιεχόμενο που μπορεί αργότερα να μετανιώσετε.

7. Χρησιμοποιήστε δίκτυο VPN.. Θα διασφαλίσει ότι η σύνδεσή σας είναι κρυπτογραφημένη και η τοποθεσία σας καλυμμένη.

Ακομη όμως κι αν κάνετε όλα τα παραπανω, δεν θα έχετε τον πλήρη έλεγχο των δεδομένων σας! Εάν ανησυχείτε για την ιδιωτικότητά σας και έχετε περιορισμένη παρουσία στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, είναι πιθανό να μπορείτε να διαγράψετε το μεγαλύτερο μέρος του ψηφιακού σας αποτυπώματος.

Comments are closed.