Ούτε… βλέμμα δεν αντάλλαξαν Μητσοτάκης – Ερντογάν στη δεξίωση του Μπάιντεν

Δύο ξένοι στον ίδιο χώρο

Ούτε… βλέμμα, ούτε… κουβέντα αντάλλαξαν ο Κυριάκος Μητσοτάκης και ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στη διάρκεια της δεξίωσης που παρέθεσε ο Αμερικανός Πρόεδρος, Τζο Μπάιντεν προς τιμήν των ξένων ηγετών που βρίσκονται στη Νέα Υόρκη στο πλαίσιο των εργασιών της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης και ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν αν και βρίσκονταν στον ίδιο χώρο αρκετή ώρα, φρόντισαν να αποφύγουν ο ένας τον άλλον, έχοντας κάθε φορά στα τετ-α-τετ διαφορετικούς συνομιλητές.

Η ένταση που έχει προκαλέσει στα ελληνοτουρκικά η προκλητική και εμπρηστική στάση του ίδιου του Τούρκου Προέδρου αλλά και άλλων αξιωματούχων στη γείτονα χώρα δεν άφησαν περιθώρια για… εγκαρδιότητες.

Ειδικά μετά και το παραλήρημα του Ερντογάν με τις ανυπόστατες βαριές κατηγορίες εναντίον της Ελλάδας με φόντο το μεταναστευτικό, όταν και την περασμένη Τρίτη έδειξε από το βήμα του ΟΗΕ fake φωτογραφίες με πνιγμένα παιδιά που δήθεν έπνιξαν οι ελληνικές Αρχές στο Αιγαίο, το θερμόμετρο στις ελληνοτουρκικές σχέσεις έχει «χτυπήσει κόκκινο».
Πηγή enikos.gr

Comments are closed.