Προβάδισμα 8,7 μονάδες για ΝΔ – Πίεση για ΠΑΣΟΚ

Δημοσκόπηση Marc για τον ΑΝΤ1

Προβάδισμα 8,7 μονάδες στη ΝΔ δίνει η δημοσκόπηση της Marc για τον ΑΝΤ1, αλλά και άνοδο στα ποσοστά του ΣΥΡΙΖΑ που έφθασε στο 24,1%. Αντίθετα πιέζονται τα ποσοστά του ΠΑΣΟΚ, που χάνει σχεδόν μία μονάδα και πέφτει στο 11,4%.

Ο ίδιος ο Νίκος Ανδρουλάκης έχει απώλειες και στη δημοτικότητα – στις μετρήσεις της Marc εμφανιζόταν δεύτερος, μετά από τον Κυριάκο Μητσοτάκη και με διαφορά από τον Αλέξη Τσίπρα, ενώ στη σημερινή συγκυρία προηγείται του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης μόλις μισή μονάδα. Πρώτος, με σημαντική διαφορά παραμένει ο πρωθυπουργός, που καταγράφει ένα 48,6 θετικών γνωμών.

Ερώτημα για έχθρα με την Τουρκία
Η Marc έθεσε στους πολίτες το ερώτημα που είχε κάνει πρόσφατα τουρκική εταιρεία δημοσκοπήσεων – κατά πόσο δηλαδή υπάρχει έχθρα μεταξύ των δύο λαών. Παρα το γεγονός ότι στην παρούσα συγκυρία κυριαρχεί η φραστική ένταση από την πλευρά Ερντογάν και οι καθημερινές προκλήσεις στο Αιγαίο, το αποτέλεσμα ήταν εντυπωσιακό, αφού το 72,2% των Ελλήνων ψηφοφόρων δηλώνει ότι δεν υπάρχει καμία έχθρα μεταξύ Ελλήνων και Τούρκων. Σημειώνεται ότι στην αντίστοιχη δημοσκόπηση, μεταξύ Τούρκων ψηφοφόρων, η απάντηση «δεν υπάρχει έχθρα με τους Έλληνες» είχε επίσης καταγράψει ένα υψηλό 64%.

Comments are closed.