Δευτεράτζα

 

Τα βασικά προβλήματα του ΣΚΑΙ είναι δυο. Πρώτον τα χαμηλά νούμερα στο δυναμικό κοινό (κάτι που δεν είναι καινούργιο), και δεύτερον μια έλλειψη πολιτικής ισορροπίας φέτος στην πρωινή ενημερωτική εκπομπή του. Αναμφισβήτητα είναι δικαίωμα του σταθμού το πώς “πολιτεύεται”… Ωστόσο φέτος στην πρωινή ενημερωτική ζώνη που χάνει σταθερά από το MEGA – δεν γνωρίζουμε αν είναι τυχαίο, ταυτόχρονα πάντως, συχνά “παραπατάει” και πολιτικά με τον τρόπο που έχει δομηθεί και παρουσιάζεται η εκπομπή! Η οποία πρέπει να πούμε ότι είχε παράδοση τόσο στις πρωτιές όσο και στις ισορροπημένες προσεγγίσεις από την εποχή ακόμη που ζούσε ο Βασίλης Λυριτζής.

Μια παράδοση που συνεχίστηκε και την εποχή που την εκπομπή μοιράστηκαν ο Δημήτρης Οικονόμου με τη Μαρία Αναστασοπούλου, και ομολογουμένως ήταν μια φωτεινή περίοδος της συγκεκριμένης ζώνης για τον ΣΚΑΙ.

Φέτος λοιπόν η εκπομπή μένει πίσω στον ανταγωνισμό… Και όταν δεν έχεις δυναμικά κοινά, δηλαδή νέους ανθρώπους που να σε παρακολουθούν το προϊόν κινδυνεύει να αλλοιωθεί! Κινδυνεύει να γίνει δεύτερο! Κοινώς δευτεράτζα! Ενδεικτικό της ποιότητας που αλλοιώνεται οι πολιτικοί καβγάδες που είναι μόνιμο πια φαινόμενο και αρχίζουν να γίνονται απωθητικοί, διότι διακρίνονται από έντονες δόσεις τοξικότητας, και γραφικότητας! Δεν είναι δηλαδή η γνωστή (και ελκυστική) πολιτική αντιπαράθεση. Ωστόσο εξίσου σημαντικό είναι η έλλειψη ισορροπίας μεταξύ των δυο παρουσιαστών, Οικονόμου και Παυλόπουλου, που προφανώς ενισχύει τους τοξικούς καβγάδες, οι οποίοι αν συνεχιστούν θα θυμίζουν “τριτοκοσμικό” κανάλι της δεκαετίας του ’90!

Κατά τη γνώμη μας οι δυο δημοσιογράφοι δεν ταιριάζουν, αλλά αυτό ελάχιστη σημασία έχει… Μεγαλύτερη έχει η έλλειψη ισορροπίας που απουσιάζει από την εκπομπή. Οι συνέπειες σε αυτές τις περιπτώσεις είναι γνωστές… Και τις υφίστανται οι παρουσιαστές! Η εικόνα είναι απωθητική και το περιβάλλον τοξικό. Και φυσικά η ευθύνη δεν είναι των καλεσμένων, αλλά των υπευθύνων της εκπομπής και των παρουσιαστών.

Comments are closed.