Στις 10,4 μονάδες η διαφορά της ΝΔ από τον ΣΥΡΙΖΑ

… στη δημοσκόπηση της Metron Analysis για το MEGA

Στις 10,4 μονάδες η διαφορά της ΝΔ από τον ΣΥΡΙΖΑ καταγράφει στην εκτίμηση ψήφου η νέα δημοσκόπηση της Metron που παρουσιάστηκε στο κεντρικό δελτίο του Mega.

Συγκεκριμένα, η ΝΔ καταγράφεται στο 35,8% στην εκτίμηση ψήφου, με τον ΣΥΡΙΖΑ στο 25,4% και το ΠΑΣΟΚ στο 15%. Στην πρόθεση ψήφου, η διαφορά καταγράφηκε στις 8,4 μονάδες, με τη ΝΔ να έχει καλύψει τις απώλειες που είχε στις αρχές Σεπτεμβρίου, στον απόηχο των αποκαλύψεων για την παρακολούθηση του κινητού του Νίκου Ανδρουλάκη από την ΕΥΠ.

Μεγάλη είναι η διαφορά που καταγράφεται μεταξύ Μητσοτάκη – Τσίπρα, και συγκεκριμένα στις 19 μονάδες, στην ερώτηση «Καταλληλότερος για πρωθυπουργός» (δείτε πιο κάτω τη σχετική κάρτα).

Ενδιαφέρον έχει ότι το 70% των ερωτηθέντων δήλωσαν πως η ΝΔ θα είναι πρώτη στις εκλογές – σε μία από τις ιστορικά υψηλότερες «παραστάσεις νίκης» που έχει καταγράψει η Μetron Analysis, με τον ΣΥΡΙΖΑ να μένει στο 16%.

Τέλος το 30% εκτιμά πως ο Κυριάκος Μητσοτάκης είναι εκείνος που μπορεί να εγγυηθεί την καλή λειτουργία των δημοκρατικών θεσμών.

Comments are closed.