Τον απόλυτο αριθμό τηλεθεατών επικαλείται ο ΣΚΑΙ

… στις πρωτιές του

Ο ΣΚΑΙ επειδή προφανώς δέχεται την πίεση στα δυναμικά κοινά, που δεν είναι το φόρτε του… Εξέδωσε ανακοίνωση (δελτίο Τύπου) για την πρωτιά των ενημερωτικών του εκπομπών, και ειδικότερα της πρωινής εκπομπής «Σήμερα» με Οικονόμου, Παυλόπουλο, Κουτροκόη.

Εκεί λοιπόν ο ΣΚΑΙ μιλάει για ηγεμονία της εκπομπής έναντι του ανταγωνισμού, επικαλούμενος όχι τα ποσοστά, όπως κάνουν οι περισσότερες εκπομπές και τα προγράμματα, αλλά τον απόλυτο αριθμό τηλεθεατών.

Πιστεύουμε ότι είναι ένα κριτήριο (ο απόλυτος αριθμός τηλεθεατών), εξαιρετικά αξιόπιστος για να μετρήσει κανείς την απήχηση τηλεοπτικών εκπομπών και προγραμμάτων.

Και είναι αξιόπιστος, διότι δεν χωράει άλλη ανάγνωση. Αντίθετα τα κανάλια και οι εκπομπές που επικαλούνται τα ποσοστά τηλεθέασης είναι ένας τρόπος για να πει κανείς τα πράγματα όπως τον βολεύουν! Για παράδειγμα μια εκπομπή που μεταδίδεται στις 5.00 τα ξημερώματα είναι λογικό να σκίζει σε ποσοστά τηλεθέασης… Ωστόσο αν προσέξει κανείς καλύτερα θα διαπιστώσει ότι ο αριθμός των τηλεθεατών εκείνη την ώρα είναι εξαιρετικά μικρός…
Μοιραία λοιπόν το κοντέρ της εκπομπής θα γράψει ένα υψηλό ποσοστό τηλεθέασης, αλλά στην πραγματικότητα την εκπομπή θα την είδαν πολύ λίγοι τηλεθεατές.

Κατά συνέπεια είναι σωστό το κριτήριο που επικαλείται ο ΣΚΑΙ με τον απόλυτο αριθμό των τηλεθεατών, μόνο που είναι απαραίτητο να ξέρει κανείς και τη σύνθεση αυτού του κοινού, ηλικιακά, μορφωτικά, κλπ.

Comments are closed.