Δεν έχω δει ποτέ Μάνεση

… και στο σπίτι μου έχω “μηχανάκι” της Nielsen που μετράει την τηλεθέαση

Τον τελευταίο χρόνο η NIELSEN τοποθέτησε σπίτι μου “μηχανάκι” για να καταγράφει ποια προγράμματα παρακολουθούμε με την οικογένεια μου (τετραμελή). Ανήκουμε δηλαδή στο δείγμα που έχει επιλέξει η εταιρία των τηλεοπτικών μετρήσεων για να καταγράφει την τηλεθέαση. Τα στοιχεία μου είναι στη διάθεση του Enimerosi24.

Γράφω λοιπόν αυτό το σημείωμα διότι παρακολούθησα όλο το Σαββατοκύριακο τα κείμενα στο Διαδίκτυο που αφορούσαν τον Νίκο Μάνεση. Μου έκανε εντύπωση η τοποθέτηση του και οι αιχμές που άφηνε για την εταιρία μετρήσεων, για το κατά πόσο αξιόπιστες είναι… Ξεκαθαρίζω ότι το σχετικό βίντεο του παρουσιαστή το είδα στα sites. Και το ξεκαθαρίζω διότι δεν έχω παρακολουθήσει ποτέ την εκπομπή του. Αυτό φυσικά δεν σημαίνει τίποτα, απλώς το επισημαίνω για να τονίσω ότι κάποιοι βλέπουν την εκπομπή του και κάποιοι δεν τη βλέπουν…. Και έτσι προκύπτει η τηλεθέαση. Ποτέ όμως δεν μου έκανε εντύπωση ότι επειδή δεν την έχω δει εγώ (που διαθέτω και “μηχανάκι”), γιατί είναι πρώτη, δεύτερη ή τρίτη; Διότι προφανώς οι περισσότεροι τη βλέπουν, και η οικογένεια μου είναι η εξαίρεση.

Αντίθετα λοιπόν, μπορεί να μην έχω δει ποτέ την εκπομπή του κ. Μάνεση, “ξεκοκάλισα” όμως όλα τα άρθρα σε όλα τα sites που ασχολήθηκαν με το θέμα του. Ότι δηλαδή θα φύγει. Άρα ανήκω στην κατηγορία που δεν βλέπουν τη συγκεκριμένη εκπομπή, αλλά διάβασα οτιδήποτε αφορούσε τον Νίκο Μάνεση στο Διαδίκτυο και στα social media. Δεν ξέρω αν με ρωτήσει κάποιος γιατί το έκανα, αλλά το έκανα! Μάλλον το έκανα και διάβασα τα πάντα, διότι έχω “μηχανάκι” και μετράει την τηλεθέαση… Το ενδιαφέρον μου – προφανώς, από κει πηγάζει. Βέβαια είχα και άπλετο χρόνο στη διάθεση μου, κι έτσι διάβασα ό,τι έβρισκα μπροστά μου για το θέμα. Όπως και εχθές Δευτέρα, είδα όλα τα βίντεο (που είχαν τα sites) με τους συναδέλφους του κ. Μάνεση, από τις εκπομπές που τον σχολίαζαν, και παρατήρησα ότι κανείς δεν τον στήριξε, ούτε στην εκπομπή του Γιώργου Λιάγκα, ούτε στην εκπομπή της Ελεονώρας Μελέτη, ούτε στην εκπομπή της Φαίης Σκορδά, ούτε με τις δηλώσεις της η Ναταλία Γερμανού. Είναι εντυπωσιακό ότι κανένας συναδέλφός του παρουσιαστή δεν είπε “Ναι συμφωνώ με όσα λέει”!

Όπως καταλάβατε λοιπόν σπάνια βλέπω πρωινές εκπομπές, είτε εγώ είτε η οικογένεια μου… Ποτέ όμως δεν αναρωτήθηκα πώς γίνεται και είναι πρώτος ο τάδε ή η δεινα, αφού εμείς δεν βλέπουμε!

Τα παιδιά μας οταν θα δουν τηλεοραση βλέπουν εμμονικα μόνο παιδικά προγράμματα! Ενω εμείς (οι γονείς) βλέπουμε ταινίες, αν καθίσουμε το βράδυ μπροστά στην τηλεοραση, λίγο ειδησεις, κάποια ντοκιμαντέρ (στα κρατικά κανάλια), και ενίοτε κάποια ριάλιτι (μαγειρικής, μόδας, και μουσικά).

Για παράδειγμα στο σπίτι μας δεν έχουμε δει ποτέ ελληνικές σειρές σε ιδιωτικά ή κρατικά κανάλια… Διαβάζω όμως στα sites ότι κάποιες σκίζουν, ενω και στις παρέες που κάνουνε (οικογενειακά), κάποιοι μιλούν για τις ελληνικές σειρές που παρακολουθούν με μεγάλο ενδιαφέρον, και με προσμονή για το τι θα γίνει στη συνέχεια. Μάλιστα προχθες έτυχε σε μια παρέα μητέρα που συνόδευε το γιο της να μοιράζεται μαζί μας το κόλλημα που έχουν στην οικογένεια της με συγκεκριμένη σειρά σε ιδιωτικό κανάλι που κανει πάταγο… Είναι τόσο κολλημένοι – έλεγε, που το παιδί της μιλάει τη διάλεκτο, όπως μιλάνε στη σειρά, και αντιγράφει ορισμένους πρωταγωνιστές που του αρέσουν και τους υποδύεται όπου πηγαίνουν! Το έκανε και μπροστά μας!

Αυτό λοιπόν που θέλω να πω, είναι ότι στην τηλεόραση βλέπω συγκεκριμένα πράγματα, και κυρίως το βράδυ… Αλλά στα sites διαβάζω τα πάντα που αφορούν την τηλεόραση και τις εκπομπές. Δεν μου κάνει δηλαδή εντύπωση αυτό που έλεγε ο κ. Μάνεσης. Πιο πολύ μου κάνει εντύπωση, πώς ένας τόσο έμπειρος παρουσιαστής δεν αντιλαμβάνεται τη διαφορά… Και πιστεύει ότι τον αδικούν οι μετρήσεις.

Ευχαριστώ για τη φιλοξενία
Μ. Π.

Comments are closed.