Με τον Μαραντίνη ή με τη Χρηστίδου

 

Το απόλυτο ριάλιτι και το πιο αληθινό από οτιδήποτε “παίζει” αυτήν την περίοδο στην τηλεόραση είναι η τροπή που πήρε το διαζύγιο του Θοδωρή Μαραντίνη και της Σίσσυς Χρηστίδου! Ανέλπιστη εξέλιξη για δυο πρόσωπα που απολαμβάνουν της συμπάθειας της κοινής γνώμης, και μέχρι τώρα δεν είχαν δώσει (αυτό που λέμε) κανένα δικαίωμα… Ξαφνικά γίνεται γνωστό ότι το πρώην ζευγάρι βρίσκεται στα Δικαστήρια για θέματα διατροφής… Και συγκεκριμένα σε ποινικό δικαστήριο, διότι – λέει, ο τραγουδιστής των “Ονιράμα” δεν καταβάλει τη διατροφή που έχει συμφωνηθεί στα παιδιά του που τις περισσότερες ημέρες της εβδομάδας ζουν με τη μητέρα τους.

Απίστευτη εξέλιξη που αιφνιδίασε τα ΜΜΕ, αλλά αμέσως βρήκαν τον βηματισμό τους… Και άρχισαν να βγαίνουν στο φως της δημοσιότητας λεπτομέρειες που καθιστούν το θέμα ριάλιτι. Άλλωστε προς τα κει πήγαινε η υπόθεση, από τη στιγμή που το χάσμα των πρώην συζύγων είναι τόσο μεγάλο που δεν κατάφεραν να αποφύγουν τα δικαστήρια. Εκει μοιραία η υπόθεση παίρνει δημοσιότητα. Και προφανώς το γνώριζαν οι δυο πρώην σύζυγοι..

Και κάπως έτσι άρχισαν να βγαίνουν οι λεπτομέρειες στη δημοσιότητα… Λεπτομέρειες που όχι μόνο γίνονται “κλειδαρότρυπα”, αλλά κανονικό “παράθυρο”! Οταν μαθαίνεις για παράδειγμα ότι ο τραγουδιστής ζήτησε μετά το διαζύγιο από τη σύζυγο του να πάρει τον καναπέ, το τραπέζι και το ψυγείο! Ή ότι δεν είχε χρήματα και τον βοήθησε ο πατέρας του με 10.000 ευρώ την περίοδο της πανδημίας… Ή ότι διαμένει σε οικία στα Βριλήσσια και πληρώνει ενοίκιο 900 ευρώ τον μήνα, όπως και για ένα παλιό 4Χ4 που έχει με λιζινγκ καταβάλει 400 ευρώ το μήνα.

Επίσης από τους διαλόγους που ειπώθηκαν στην αίθουσα του δικαστηρίου και στη συνέχεια ήρθαν στο φως της δημοσιότητας, η πλευρά των δικηγόρων της Σίσσυς Χρηστίδου φέρεται να είπαν ότι ο Θοδωρής Μαραντίνης έχει εισοδήματα 300.000 ευρώ το χρόνο, έκανε δυο ταξίδια στο εξωτερικό κλπ… Ενώ ο πατέρας του τραγουδιστή και πεθερός της γνωστής παρουσιάστριας, στην προσπάθεια του να υπερασπιστεί τον γιο του είπε διάφορα, ότι βλέπει τα εγγόνια του με καινούργια ταμπλετ, κινητά, και ακριβά ρούχα… ότι ο γιος του δεν είχε χρήματα εξαιτίας της πανδημίας και τον βοηθούσε οικονομικά… έως ότι η Σίσσυ Χρηστίδου είναι μια γυναίκα που ό,τι πιάνει στα χέρια της το μετατρέπει σε χρήματα!

Η υπόθεση καθημερινά τροφοδοτείται από τα ΜΜΕ με καινούργια στοιχεία, κυρίως από τις τηλεοπτικές εκπομπές… Αν και σε ορισμένα Μέσα παρατηρείται ένα μούδιασμα λόγω των προσώπων που πρωταγωνιστούν στην υπόθεση, σαν να προσπαθούν να τους προστατεύσουν.

Δυστυχώς όμως σε αυτήν τη φάση κανείς δεν μπορεί να τους προστατεύσει, ακόμη κι αν όλα τα Μέσα σταματούσαν να ασχολούνται με το θέμα… Ένα μόνο Μέσο να συνέχιζε, θα έπαιρνε όλο το χαρτί, διότι απλούστατα το θέμα Μαραντίνη – Χρηστίδου πουλάει τρελά! Εχει κάνει πάταγο! Και έχει απίστευτη ζήτηση!

Πρόκειται όπως ήδη ειπώθηκε για το απόλυτο ριάλιτι. Με αληθινούς χαρακτήρες, πρόσωπα γνωστά, σε αληθινό ντεκόρ, που τσακώνονται για τα χρήματα… για το ποιος βγάζει περισσότερα ή λιγότερα… αν δούλεψαν στην πανδημία, αν έκαναν ταξίδια και πού… Με την κοινωνία να παρατηρεί – είπαμε όχι από την κλειδαρότρυπα, αλλά από το “παράθυρο” που άνοιξαν οι ίδιοι, διότι προφανώς οι διαφωνίες τους ήταν τόσο μεγάλες που δεν μπορούσαν να κάνουν διαφορετικά (και προσέφυγαν στην Δικαιοσύνη)!

Πρόκειται λοιπόν για μια ανέλπιστη ριάλιτι σειρά που η κοινή γνώμη την παρακολουθεί αδηφάγα από τον καναπέ της… Ενώ την ίδια ώρα συγκρίνει εισοδήματα, σπίτια, αυτοκίνητα, τραπέζια και ψυγεία… Διαπιστώνοντας ότι και οι διάσημοι είναι το ίδιο ποταποί όταν χωρίζουν και ζητούν τα πράγματα τους πίσω οπως και οι υπόλοιποι κοινοί θνητοί… Είναι το ίδιο εξαρτημένοι με τα καταναλωτικά αγαθά, μετράνε τη ζωή τους με αυτά, ενίοτε της δίνουν και υπόσταση μέσα από αυτά… Ενώ ακούν τα 2χιλιαρα (της διατροφής) και συγκλονίζονται στις εξόδους τους στα σούπερ μάρκετ!

Από την άλλη πλευρά όλοι αναρωτήθηκαν πώς είναι δυνατόν ο τραγουδιστής να μην πληρώνει τις υποχρεώσεις του… Δεν έχει χρήματα όπως δεν έχουμε και ‘μεις (οι κοινοί θνητοί); Τι ανάγκασε τη Σίσσυ Χρηστίδου να μηνύσει τον πρώην σύζυγο και πατέρα των παιδιών της; Δεν μπορούσε να καλύψει μόνη της τα έξοδα τους, για όσο ο πρώην σύζυγος της δυσκολευόταν; Ένιωθε ότι την κοροϊδεύει, και για αυτό τον μήνυσε; Τα ερωτήματα είναι πάρα πολλά… Και διαρκώς όσο τροφοδοτείται η επικαιρότητα θα αυξάνονται αναλόγως!

Η τηλεόραση όμως σε αυτές τις υποθέσεις, δηλαδή σε όλες, διότι δεν υπάρχουν διακρίσεις, παίρνει θέση… Ήδη από την πρώτη ημέρα – παρά τον αιφνιδιασμό, οι περισσότερες εκπομπές φάνηκαν να ταυτίζονται και να στηρίζουν τη Σίσσυ Χρηστίδου. Τις τελευταίες ώρες όμως υπήρξαν αποκλίσεις… Κι έτσι με την ευκαιρία της παρουσίας του δικηγόρου του Μαραντίνη στην τηλεόραση υπήρξαν εκπομπές που βγήκαν πιο ανοιχτά υπέρ του! Προφανώς έπεσαν τηλέφωνα για “οδηγίες” και “κατευθύνσεις”… Ανεξάρτητα όμως από αυτό, όλοι παίρνουν θέση υπέρ ή κατά… Άλλος με τον Μαραντίνη και άλλος με τη Χρηστίδου! Όπως και στα ριάλιτι!

Comments are closed.