Τσίπρας: Δεν πρέπει να ζητάμε από τον κόσμο υπομονή, πρέπει να ζητάμε δράση

ΒΙΝΤΕΟ

Η Ελλάδα πρέπει να απαλλαγεί το συντομότερο δυνατό από το καθεστώς Μητσοτάκη, πριν το καθεστώς Μητσοτάκη οδηγήσει σε νέες τραγωδίες.
Πριν οι βλάβες που προκαλεί στο σώμα της κοινωνίας γίνουν ανήκεστες.
Πριν η παραγωγή της βίας και της σήψης που τη βλέπουμε ήδη να πολλαπλασιάζεται, ενίοτε και με τον πιο απεχθή τρόπο της κακοποίησης παιδιών, γίνει «κανονικότητα».
Γι’ αυτό και ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ απλώνει το χέρι, χωρίς φυσικά να ξεχνάει και να παραβλέπει τις διαφορές με τις πολιτικές δυνάμεις που κινούνται στο χώρο της δημοκρατίας και της προόδου, σε όλες τις συλλογικότητες που δρουν με όρους δικαιωμάτων και ανθρωπισμού.
Να ενώσουμε δυνάμεις με στόχο να επιβάλουμε τη μόνη δημοκρατική διέξοδο στα σημερινά τραγικά αδιέξοδα που βιώνει ο τόπος: Την προσφυγή στη λαϊκή ετυμηγορία.
Ήδη, η διατροφή, η θέρμανση, η επιβίωση, θα είναι για το μεγαλύτερο μέρος των νοικοκυριών ένας εφιάλτης. Ο λογαριασμός δε βγαίνει, πέρυσι στην τρίτη εβδομάδα, φέτος στις 15 μέρες του μήνα. Η ανασφάλεια απλώνεται σε όλα τα μήκη και τα πλάτη της πατρίδας.
Δεν πρέπει και δεν μπορούμε να περιμένουμε.
Δεν πρέπει να ζητάμε από το κόσμο να κάνει υπομονή μέχρι να βγούμε στη κυβέρνηση.
Δεν πρέπει να ζητάμε από τον κόσμο υπομονή, αλλά πρέπει να ζητάμε δράση.
Δεν υπάρχουν περιθώρια αναμονής.
Οφείλουμε να κινητοποιήσουμε με όλους τους τρόπους, παραδοσιακούς και σύγχρονους, όλα τα μέλη και τους φίλους του κόμματος.
Όλον εκείνο τον κόσμο που θέλει και μπορεί να αλλάξει τα δεδομένα.
Να συμβάλουμε στην αντίσταση κάθε κοινωνικού στρώματος και της κοινωνίας συνολικά στην αγριότητα των μέτρων και των πολιτικών του καθεστώτος Μητσοτάκη.
Αντίσταση παντού.
Σε αυτό το χειμώνα της αγωνίας όμως δεν αρκεί για ένα κόμμα της Αριστεράς να έχει στη φαρέτρα του μόνο το «A» της Αντίστασης. Αλλά πρέπει να δουλέψουμε και για το «Α» της Αλληλεγγύης.
Η χειρονομία του ακριβού μας συντρόφου Αλέξανδρου Νικολαΐδη, που ξεκινώντας για το τελευταίο του ταξίδι άφησε τα ολυμπιακά του μετάλλια με την επιθυμία να δημοπρατηθούν για να σωθεί έστω και ένα παιδί, δεν είναι μόνο μια πράξη γνήσιας ανθρωπιάς και ευαισθησίας. Είναι και μια παρότρυνση αλληλεγγύης προς όλες και προς όλους μας.
Να δουλέψουμε το επόμενο διάστημα ώστε να κάνουμε πράξη το σύνθημα: Κανένας μόνος του στο δύσκολο χειμώνα της κρίσης.
Πρέπει να έχουμε στο μυαλό μας ότι η μάχη που έχουμε μπροστά, θα είναι δύσκολη.
Πρώτα από όλα με τα προβλήματα της κοινωνίας.
Αλλά και η μάχη με τους πολιτικούς μας αντίπαλους.
Γιατί απέναντί μας δεν είναι ο Μητσοτάκης και η ΝΔ.
Απέναντί μας είναι όλα μαζί συνασπισμένα τα συμφέροντα που κερδίζουν από την παρουσία του στην εξουσία. Τους στηρίζουν και τους θα τους στηρίξουν με νύχια και με δόντια.
Δεν θα έχουμε λοιπόν μπροστά μας περίπατο, αλλά μια δύσκολη, κρίσιμη, εκλογική αναμέτρηση. Μια αναμέτρηση που θα κρίνει όχι κάποια απλή εναλλαγή στην εξουσία, αλλά αν η πατρίδα θα βυθιστεί στο βάλτο του καθεστώτος Μητσοτάκη, με τραγικές συνέπειες για την πλειοψηφία ή αν θα ανασάνει στο ξέφωτο της δημοκρατίας, της δικαιοσύνης, της προόδου.
Αν θα έχουμε στον τόπο μας μια δημοκρατία αληθινή ή θα οδεύουμε προς την ολιγαρχία.
Μια δημοκρατία αληθινή ή αν θα μας κυβερνά σε καθεστώς οικογενειοκρατίας μια συγκεκριμένη κάστα ανθρώπων.
Αν θα έχουμε ένα κράτος δικαίου ή αν θα μας κυβερνά ένα παρακράτος.
Το βασικό δίλημμα που έχουν μπροστά τους οι πολίτες είναι αν θα δουλέψουμε μαζί για να ξαναφέρουμε τη δικαιοσύνη στον τόπο ή αν θα βαθαίνει και θα απλωθεί παντού η αδικία.

Comments are closed.