Τι συμβαίνει με τις μυστικές υπηρεσίες ξένων κρατών στη χώρα μας;

 

Ο ρόλος της Γαλλίας και της Γερμανίας και η νέα μονάδα που έχουν δημιουργήσει με άτομα υψηλού μορφωτικού επιπέδου…

Η όλη ιστορία με τις μυστικές υπηρεσίες ξένων κρατών, τα συστήματα που χρησιμοποιούν, ποια είναι αυτά τα συστήματα, ποιος ή ποιοι τα ελέγχουν, δεν είναι νέα.

Αν κάποιος ψάξει στο διαδίκτυο θα βρει δεκάδες υποθέσεις που ανα τακτά χρονικά διαστήματα απασχολούν χώρες της ΕΕ, και όχι μόνο. Όπως δήλωσε και ο πρωθυπουργός, τα συστήματα είναι δεκάδες – ίσως εκατοντάδες, και είναι αδύνατο να τα γνωρίζει κανείς, ακόμα και τα ισχυρά κράτη. Κάποια είναι σε χέρια κρατών, κάποια σε χέρια ιδιωτών – που κάνει πιο επικίνδυνη την όλη υπόθεση.

Ποιες χώρες όμως έχουν τέτοια εργαλεία και δραστηριοποιούνται στη χώρα μας, σύμφωνα με αυτούς που ξέρουν (ή πιστεύουν οτι ξέρουν διότι κανείς δεν ξέρει με σιγουριά τι συμβαίνει).

Όπως είναι λογικό, οι ΗΠΑ έχουν ισχυρή παρουσία στην Ελλάδα, παρόλα αυτά τα τελευταία χρόνια τα μέλη τους έχουν ρόλο πληροφοριοδότη, και προστασίας των οικονομικών τους συμφερόντων. Η Ρωσία αντίστοιχα έχει μέλη, αλλά κυρίως για να διοχετεύει τη ρωσική προπαγάνδα. Η Κίνα, ακολουθεί μια αντίστοιχη φιλοσοφία με τις ΗΠΑ στην Ελλάδα, δηλαδή τα μέλη των μυστικών υπηρεσιών της Κίνας στην Ελλάδα, προσφέρουν ρόλο πληροφοριοδότη κυρίως για να προστατέψουν τα οικονομικά τους συμφέροντα, π.χ λιμάνι Πειραιά. Ενώ παρουσία στη χώρα μας, όπως είναι λογικό, έχει και η Τουρκία.

Τα τεχνολογικά εργαλεία που χρησιμοποιούν οι ισχυροί (ΗΠΑ, Κίνα, Γερμανία, Γαλλία κλπ), πάντως, αυτοί που ξέρουν, λένε ότι έχουν αναπτυχθεί σε τέτοιο βαθμό που δεν μπορεί κανείς να τα φανταστεί τι μπορεί να κάνουν. Για παράδειγμα, μπορούν πλέον να παρακολουθούν ένα σκάφος στη θάλασσα, ακόμα και όταν έχει κλείσει τα συστήματα εντοπισμού, με υποθαλάσσια συστήματα εντοπισμού, αρκεί να τα έχουν “κλειδώσει” από πριν.

Οι περισσότεροι (που γνωρίζουν) πράγματα παραπάνω, λένε ότι η Γερμανία είναι η χώρα με την πιο ισχυρή παρουσία σε όλους τους τομείς. Μάλιστα, υπάρχει η φήμη ότι εδώ και 2-3 χρόνια, Γερμανία και Γαλλία, έχουν δημιουργήσει μια νέα μονάδα, η οποία αποτελείται απο νέα άτομα, με καλή μόρφωση. Οι φήμες λένε ότι τους “ψάρεψαν” στα γερμανικά και γαλλικά πανεπιστήμια και ο ρόλος τους δεν είναι τόσο επιχειρησιακός, δηλαδή ίσως δεν έχουν ακουμπήσει καν όπλο στη ζωή τους, αλλά περισσότερο “ενημερωτικός” – (αν και συνεχίζει να μην είναι ξεκάθαρος ο ρόλος τους). Πρόκειται για “δυνατά” μυαλά που εργάζονται σε εταιρείες και δύσκολα μπορείς να τους καταλάβεις.

Για παράδειγμα, λαμβάνουν πληροφορίες πως διοχετεύεται το βρώμικο χρήμα, και παρακολουθούν τις κινήσεις στα χρηματιστήρια και εταιρείες που ενδιαφέρουν τα κέντρα αποφάσεων των ισχυρών της ΕΕ. Δεν ενημερώνουν τις εγχώριες μυστικές υπηρεσίες, διότι (Γερμανία και Γαλλία) τις θεωρούν διεφθαρμένες. Η όλη ιστορία με τη συγκεκριμένη υπηρεσία ξεκίνησε στα τέλη του 2020 απο την Ισπανία, απο ένα μέλος της που δούλευε σε fund. Όπως ήταν φυσικό, Γαλλία και Γερμανία αρνήθηκαν ότι υπάρχει τέτοια μονάδα, αλλά δεν περίμενε και κανείς να το επιβεβαιώσει.

Αυτή η νέα μονάδα, σε συνάρτηση με το γεγονός ότι η γερμανική και η γαλλική ελίτ, τα τελευταία δύο χρόνια δεν επενδύει, δεν συμμετέχει όπως στο παρελθόν σε διάφορες ΑΜΚ που γίνονται σε εταιρείες εντός της ΕΕ, και κρατάει μια στάση αναμονής έχει κάνει πολλούς να φοβούνται ότι η Γερμανία και η Γαλλία κάτι ετοιμάζουν, κάτι σχεδιάζουν για να προστατέψουν με πρόσχημα τα ευρωπαϊκά συμφέροντα, τα γερμανικά και τα γαλλικά.

Ανεξάρτητα απο την παραπάνω μονάδα, οι γερμανικές μυστικές υπηρεσίες έχουν έντονη παρουσία στη χώρα μας απο το 2000. Κάτι που είχε αποκαλυφθεί και σε ντοκιμαντέρ του 2017 στο ελληνικό VICE. Αν και πολλοί πιστεύουν αυτή η συγκεκριμένη σειρά ντοκιμαντέρ σε πολλές χώρες στον κόσμο ήταν απάντηση, απο τις ΗΠΑ στη Γερμανία, για τα δημοσιεύματα στον γερμανικό Τύπο την περίοδο 2015-2016, όπου οι αμερικάνικες μυστικές υπηρεσίες, μέσω της Δανίας παρακολουθούσαν τις κυβερνήσεις της Γαλλίας και της Γερμανίας.

Το ντοκιμαντέρ

Comments are closed.