Ο πολύπειρος διπλωμάτης στην Κηφισιά, η παγίδα του γαλλογερμανικού άξονα και οι απολύσεις

… κατά χιλιάδες στους τεχνολογικούς κολοσσούς των ΗΠΑ – Σύντομη ανάλυση

Ποιος πολύπειρος διπλωμάτης βλέπει τα πράγματα πολύ διαφορετικά απ΄ ό,τι μεταφέρονται από τα Μέσα; Τουλάχιστον, τα όσα δήλωσε σε φιλική συνάντηση σε καφετέρια στην Κηφισιά πολύ πρόσφατα, προβλημάτισε αρκετούς…

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τον πολύπειρο διπλωμάτη: “Αμερική και Ρωσία έχουν πέσει στην παγίδα που τους έστησαν -κυρίως- η Γερμανία μαζί με τη Γαλλία.”
Σε αυτήν την παγίδα έχουν πέσει εκτός των αμερικανικών λόμπι, και ρώσοι ολιγάρχες, αλλά και αρκετοί ευρωπαίοι μεγαλοεπιχειρηματίες – που δεν συνεργάζονται με τα γερμανικά λόμπι.

Σύμφωνα με τον πολύπειρο διπλωμάτη: “Η σημερινή κατάσταση θα συνεχιστεί και όλο το 2023, και απο τα μέσα του 2024 θα ξεκινήσουμε να βλέπουμε τι αποφάσισαν κάποιοι για εμάς, εντός της ΕΕ, χωρίς να μας ρωτήσουν”, ενώ συμπλήρωσε: “Ό,τι βλέπουμε τις τελευταίες ημέρες στην Αμερική, με τους τεχνολογικούς κολοσσούς να απολύουν κατα χιλιάδες κόσμο είναι απλά μόνο η αρχή. Έρχονται δύσκολα χρόνια για τη Δύση.”

Ο Πούτιν έμπλεξε στην Ουκρανία, ψάχνει ένα way out που δύσκολα μπορεί να γίνει σύντομα. Αντίστοιχα, και οι ΗΠΑ θα ήθελαν και αύριο -αν γινόταν- να τελειώσει ο πόλεμος. Δεν είναι τυχαία η αποχώρηση των Ρώσων απο τη Χερσώνα, ούτε οι δηλώσεις Μπλίνκεν να ξαναξεκινήσουν οι συνομιλίες, Ρωσία και ΗΠΑ θέλουν να τελειώνει το συντομότερο ο πόλεμος.

Όσο για το Ηνωμένο Βασίλειο: “Θα περάσουν πάρα πολλά χρόνια για να “ξανασηκωθεί” στα πόδια του, αλλά δεν θα επιστρέψει ποτέ στην κατάσταση που βρισκόταν. Το Ηνωμένο Βασίλειο θα περάσει πάρα πολλά χρόνια εσωστρέφειας και προβλημάτων, ενώ η ζωή στο ΗΒ θα γίνεται ολοένα και δυσκολότερη”. Σε ό,τι συμβαίνει στο Ηνωμένο Βασίλειο, κύρια ευθύνη εκτός της Γερμανίας έχει και η Γαλλία. Σκοπός τους ήταν να δείξουν στους άλλους (μέλη τη ΕΕ), τι συμβαίνει αν αποχωρείς απο την ΕΕ, δηλαδή για παραδειγματισμό.

Τέλος, σημείωσε: “Το να είσαι ισχυρός στην Ελλάδα, σε λίγα χρόνια δεν θα έχει καμία σημασία. Ο έλεγχος της ΕΕ θα πάει στον γαλλογερμανικό άξονα, ενώ η Κίνα θα είναι η νέα υπερδύναμη. Δύσκολες ημέρες έρχονται τα επόμενα χρόνια και στη Ρωσία”.

Comments are closed.