Έλα ρε Γιάννη που δεν το ξέρεις αυτό

 

“Κύριε Ανδρουλάκη εδώ είμαστε δεν θα χαθούμε” λέει η Ράνια Τζίμα, και προφανώς ακούει τη βεβαιότητα που εκπέμπει η φράση της, αγχώνεται, αρχίζει να αμφιβάλει, και συμπληρώνει ένα μεγαλοπρεπές “Ελπίζω”, χαρίζοντας μαζί ένα γλυκό μειδίαμα στο τηλεοπτικό κοινό! Άνθρωποι είμαστε σου λέει, οι καιροί είναι περίεργοι, μόνο οι βεβαιότητες δεν έχουν θέση στη ζωή μας! Ορθά λοιπόν το σκέφτηκε και το συμπλήρωσε η δημοσιογράφος!

Νωρίτερα ο Ανδρουλάκης είχε ζητήσει “Να με ξανά καλέσετε γιατί δεν προλάβαμε να μιλήσουμε για τα μεγάλα θέματα της ακρίβειας, του φυσικού αερίου…” και πριν προλάβει να τελειώσει τη φράση του, πετάγεται ο Πρετεντέρης να τον συμπληρώσει, “Και για τον Παναθηναϊκό που είναι πρώτος και θα σηκώσει την κούπα στο τέλος”! Ομολογουμένως θέλει τσαγανό να λες κάτι τέτοιο στο κανάλι του Μαρινάκη! Και για αυτό τον αφήνουμε να ελπίζει! Άλλωστε η ελπίδα πεθαίνει τελευταία!

Η συνέντευξη του προέδρου του ΠΑΣΟΚ Νίκου Ανδρουλάκη στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του MEGA ήταν μια απόλαυση! Και όχι γιατί ο νεαρός πρόεδρος του τρίτου κόμματος έβγαλε κάποια είδηση, αλλά γιατί είναι απόλαυση να παρακολουθεί κανείς (σε συνθήκες συνέντευξης και όχι μόνο) το δίδυμο Τζίμα – Πρετεντέρη! Είναι ψυχαγωγία με την ακριβή έννοια του όρου! Άλλωστε αυτό πρέπει να είναι η τηλεόραση! Και ο Πρετεντέρης το έχει κατακτήσει χρόνια… Τώρα όμως το αναγνωρίζουμε και στην Τζίμα!

Στη Ράνια Τζίμα που δεν σταμάτησε ούτε στιγμή να κάνει γκριμάτσες κατά τη διάρκεια της συνέντευξης με τον Νίκο Ανδρουλάκη! Γκριμάτσες επιδοκιμασίας, γκριμάτσες δυσφορίας, γκριμάτσες επειδή συμφωνούσε, επειδή διαφωνούσε… Πληθώρα από γκριμάτσες για όλη την γκάμα των συναισθημάτων που παράγονται σε τέτοιες συνθήκες! Μάλιστα προς το τέλος της συνέντευξης είχε ρίξει το κεφάλι κάτω, και κάτι έκανε με τα χέρια – πιθανότατα να απαντούσε ή να έστελνε SMS, μπορεί όμως και όχι! Ποιος ξέρει; Απλώς εικάζουμε από τη στάση του σώματος! Μπορεί όμως να τσέκαρε απλώς στο iPad τις ερωτήσεις που είχε σημειώσει, για να διαπιστώσει εαν τις υπέβαλε όλες! Πάντως εκεί όπως ήταν σκυμμένη, άλλοτε κουνούσε το κεφάλι πάνω κάτω, με τα μαλλιά να πέφτουν στο πρόσωπο, και άλλοτε έδειχνε να νιώθει άσχετα πράγματα παίζοντας με τα χείλη της… Λέμε τώρα!

Αν εξαιρέσει λοιπόν κανείς μια δυο παγίδες (δημοσιογραφικές) που είχε “στήσει” (με την καλή έννοια) η δημοσιογράφος στον Ανδρουλάκη… Όπως για παράδειγμα η κορυφαία όταν τον ρώτησε ρίχνοντας το σώμα της μπροστά για να δώσει έμφαση “Εαν η παρακολούθησή του έχει βάλει οριστική ταφόπλακα στο ενδεχόμενο να καθίσουν με τον Κυριάκο Μητσοτάκη στο ίδιο τραπέζι μετά τις εκλογές”… Και δω έρχεται η παγίδα όταν συμπληρώνει (ξεκαθαρίζοντας υποτίθεται), “Τον άνθρωπο δηλαδή – όπως λέτε, που σας παρακολουθούσε”! Για να απαντήσει ο Ανδρουλάκης “Συ είπας” σαν λαγωνικό που μυρίστηκε το θήραμα! Άλα ο πρόεδρος!

Επαναλαμβάνουμε όμως ότι όλο το χαρτί ήταν οι γκριμάτσες της δημοσιογράφου!
Γκριμάτσα (ότι συμφωνεί) κουνώντας στον ίδιο ρυθμό κεφάλι και χείλη, οταν ο Ανδρουλακης πρότεινε στον πρόεδρο της Βουλής Κωνσταντίνο Τασούλα να υιοθετήσει ένα αντίστοιχο σύστημα με του Ευρωπαϊκού κοινοβουλίου όπου οι βουλευτές θα μπορούν να διαπιστώσουν εαν παρακολουθούνται ή όχι τα κινητά τους!

Γκριμάτσα (δυσφορίας και αποδοκιμασίας μαζί) του τύπου “έλα ρε Γιάννη που δεν το ξέρεις αυτό”! Οταν ο Πρετεντέρης ρώτησε διευκρινιστικά γιατί δεν το κάνει η ΑΔΑΕ αυτό που πρότεινε στον Τασούλα… Για να του απαντήσει ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ ότι η ΑΔΑΕ μπορεί να ενημερώσει μόνο για την ΕΥΠ και όχι για το Pretador!

Γκριμάτσα όταν ο Πρετεντέρης άρχισε να λέει ότι ο Βαξεβάνης έχει το βάρος της απόδειξης… Με την Τζίμα να απαντά (στον Πρετεντέρη), “Θα τον ρωτήσω. Δεν θεωρώ αυτονόητη την απάντηση”!

Ή τέλος όταν ρωτάει η Τζιμα για τους προστατευόμενους μάρτυρες και τοποθετεί σε αυτούς Λαβράνο, Μπίτζιο κλπ… Για να τη διορθώσει ο Πρετεντέρης λέγοντας ότι αυτοί είναι οι κατηγορούμενοι! Με λίγα λόγια απόλαυση!

Comments are closed.