Η πρώτη ελληνίδα vegan πολιτικός με κρεατοφάγο σύζυγο

 

“Δεν ξέρω πόσο θα μας βγάλει αυτό, διότι δεν είναι και πολύ λειτουργικό! Αλλά ο καθένας κάνει το δικό του” λέει στην κάμερα του “Happy day” και τη Σταματίνα Τσιμτσιλή η πρώην υπουργός Εφη Αχτσιόγλου. Με ένα ελαφρύ μειδίαμα και με βλέμμα ολίγον αγωνιώδες, νωρίτερα είχε αποκαλύψει ότι τα τελευταία χρόνια είναι vegan! Vegan όμως και πολιτική είναι δυο έννοιες αντίθετες! Διότι η πολιτική είναι “σφαγείο” και “ανθρωποφαγία”! Η Εφη Αχτσιογλου όμως, πρέπει να είναι η μοναδική ελληνίδα πολιτικός vegan! Αυτή η πρωτιά σημαίνει πολλά, κυρίως για την ίδια, την ποιότητα και τον χαρακτήρα της. “Στο σπίτι είναι μια περίεργη κατάσταση” εξομολογείται η νεαρή πολιτικός και πρόσφατα μητέρα, “Γιατί ο καθένας τρώει κάτι διαφορετικό”!

Μάλιστα σε ερώτηση της δημοσιογράφου για τον εάν και ο σύζυγος της βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Τζανακόπουλος είναι vegan η πρώην υπουργός απάντησε με ένα διφορούμενο “Όχι αλίμονο”, και συμπλήρωσε για να μην αφήσει καμία αμφιβολία “Το ακριβώς αντίθετο”! Καπάκι όμως είχε ανάγκη να το επαναλάβει για να το τονίσει και προφανώς να το εμπεδώσουμε, τόσο εμείς όσο και εκείνη (μάλλον), “Το ακριβώς αντίθετο” ξαναλέει λοιπόν στη Σταματίνα Τσιμτσιλή που παρατηρεί το διατροφικό “coming out” της νεαρής βουλευτού! “Δεν είμαι καθόλου επικριτική, ο καθένας κάνει τις επιλογές του. Εγω έτσι το ένιωσα… Δεν ξέρω αν θα το κρατήσω για πάντα” καταλήγει για την απόφαση της να γίνει vegan!

Τα υπόλοιπα που ανέφερε η νεαρή πολιτικός, από τις πιο συγκροτημένες περιπτώσεις στον ΣΥΡΙΖΑ με καθαρό λόγο και στάση, δεν έχουν και τόσο σημασία, διότι η vegan ζωή της επισκιάζει τα πάντα… Και η πολιτική της οπτική φιλτράρεται πια διαφορετικά από τον μέσο συνάδελφό της, είτε από τα αριστερά είτε από τα δεξιά!

Κατά τα άλλα, μίλησε και για τους γονείς της που ο ένας συμφωνεί και ο άλλος διαφωνεί με την ενασχόληση της με την πολιτική… Για τους δημοσιογράφους που ξαφνικά όταν υπουργοποιήθηκε την καλούσαν στο τηλέφωνο και ήταν οικείοι μαζί της χωρίς να γνωρίζονται… Για τα “περίεργα” δημοσιεύματα όπως για παράδειγμα ότι έγινε υπουργός σε τόσο νεαρή ηλικία όχι με την αξία της, αλλά επειδή είχε σχέση – δήθεν, με τον Γ. Κατρούγκαλο… Ή ότι πήγε καλά στις πρόσφατες εσωκομματικές εκλογές, επειδή ο σύζυγος της Δημήτρης Τζανακόπουλος ήταν γραμματέας του κόμματος… “Έχω μάθει να τα βάζω στην άκρη, αλλά δεν θα ισχυριστώ ότι δεν με ενοχλούν” παραδέχθηκε η πρώην υπουργός και νυν vegan βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.

Comments are closed.