Στις 7,3 μονάδες μπροστά η ΝΔ από τον ΣΥΡΙΖΑ

… στη δημοσκόπηση της Alco για τον Alpha – Τι πιστεύουν οι πολίτες για τις παρακολουθήσεις

Στις 7,3 μονάδες καταγράφεται η διαφορά μεταξύ Νέας Δημοκρατίας και ΣΥΡΙΖΑ στην πρόθεση ψήφου επί των εγκύρων στη δημοσκόπηση της ALCO που μεταδόθηκε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Alpha με τον Αντώνη Σρόιτερ. Το κυβερνών κόμμα καταγράφεται στο 30,3% και ο ΣΥΡΙΖΑ στο 23%. Το ποσοστό του ΠΑΣΟΚ επί των εγκύρων ειναι στο 11,4%, ενώ πτώση εντός των ορίων του στατιστικού λάθους σημειώνουν τα υπόλοιπα κόμματα της Βουλής, με το ΜεΡΑ25 να καταγράφεται στο 2,7%, ενώ στο 2,1% είναι οι «Έλληνες» του Ηλία Κασιδιάρη, μένοντας μακριά από το όριο του 3% για την είσοδο στη Βουλή.

Η Νέα Δημοκρατία διατηρεί υψηλό ποσοστό συσπείρωσης – στο 74%, σε σχέση με τις εκλογές του 2019 – και μάλιστα, το μεγαλύτερο κομμάτι των ψηφοφόρων της δεν στρέφεται σε κάποιο άλλο κόμμα, αλλά προς τους αναποφάσιστους και στην αποχή. Σχετικά υψηλή είναι και η συσπείρωση του ΣΥΡΙΖΑ – στο 69% – που όμως έχει απώλειες 8 ποσοστιαίων μονάδων προς το ΠΑΣΟΚ.

Τέλος, ως προς τις παρακολουθήσεις οι πολίτες δεν συμμερίζονται ότι ο πρωθυπουργός δεν γνώριζε για αυτές… Συγκεκριμένα μόλις το 18% των ερωτηθέντων απαντούν πως έχουν πειστεί από τη δήλωση του πρωθυπουργού πως ο ίδιος και η κυβέρνηση δεν έχουν σχέση με τις παρακολουθήσεις μέσω κακόβουλου λογισμικού. Ενώ αντίθετα, η πλειονότητα των πολιτών σε ποσοστό 64% απαντά πως γνώριζε ο πρωθυπουργός, το υπόλοιπο 18% των ερωτηθέντων δεν τοποθετείται.

Comments are closed.