Πρόσωπο ελληνικής καταγωγής εργάζεται για τη γερμανική κυβέρνηση;

Γιάνης Βαρουφάκης

Πάντως σίγουρα δεν είναι ο Βαρουφάκης… λένε στα τοπικά ραδιόφωνα

Εχθές, Τρίτη, σε γερμανικό ραδιοφωνικό σταθμό (deutschlandfunk), κατά τη διάρκεια της συζήτησης για τη διήμερη επίσκεψη στην Τουρκία της Γερμανίδας υπουργού Εσωτερικών Νάνσι Φέζερ, η κουβέντα πήγε σε ένα πρόσωπο, που απο τον τρόπο που τον περιέγραφαν οι δημοσιογράφοι πρέπει να είναι Έλληνας ή έστω ελληνικής καταγωγής.

Πιο συγκεκριμένα, όπως είθισται η συζήτηση πήγε και στα ελληνοτουρκικά, με τον δημοσιογράφο που μετέφερε το ρεπορτάζ, σε ένα σημείο να λέει (για αστείο): “Πού να μάθουν στην Τουρκία απο πού κατάγεται ο πιο σημαντικός αναλυτής της κυβέρνησης σε θέματα επενδύσεων, logistics και ενέργειας” … Και κάπως έτσι ξεκίνησε η κουβέντα για ένα πρόσωπο, χωρίς να δώσουν πολλές πληροφορίες. Όπως ανέφεραν, το συγκεκριμένο άτομο δεν έχει γεννηθεί στη Γερμανία (χωρίς να αναφέρουν χώρα όπου γεννήθηκε), αλλά μεγάλωσε στο Κίελο. Τελείωσε γερμανικό πανεπιστήμιο και τα τελευταία 7 χρόνια εργάζεται για την κυβέρνηση.

Ο δημοσιογράφος στο στούντιο που αρχικά τόνισε ότι δεν υπάρχουν πολλές πληροφορίες και ότι δεν χρειάζεται ακόμα να γίνουν γνωστά κάποια πράγματα επειδή -προφανώς είχε μάθει κάποια πράγματα παραπάνω- είπε το αστείο (γελώντας): “Σας διαβεβαιώνω ότι δεν είναι ο Βαρουφάκης, είναι πολύ μικρότερος”… με τον δημοσιογράφο που μετέφερε το ρεπορτάζ να απαντάει γελώντας: “Ναι, όντως δεν είναι αυτός. Ναι έχω μάθει είναι πολύ μικρός σε ηλικία και είναι 7 χρόνια περίπου στα πράγματα, γνωρίζει και κινέζικα και έχω μάθει ότι λειτουργεί και ως σύμβουλος του Klaus-Michael Kühne.

Να τονίσουμε ότι σε κανένα σημείο της συζήτησης (είτε ο δημοσιογράφος στο στούντιο – είτε ο δημοσιογράφος που μετέφερε το ρεπορτάζ), δεν ανέφερε τη λέξη Ελλάδα ή ότι το συγκεκριμένο πρόσωπο είναι ελληνικής καταγωγής, αλλά εύκολα από τα συμφραζόμενα (για όποιον άκουγε τη συνέντευξη), θα έβγαζε το συμπέρασμα ότι το άτομο για το οποίο μιλούσαν είναι ελληνικής καταγωγής.

Για την ιστορία, ο Klaus-Michael Kühne είναι ο ισχυρότερος γερμανός επιχειρηματίας, και η βάση των επιχειρήσεων του είναι το Αμβούργο, παλιότερα είχε και τον έλεγχο της ομάδας του Αμβούργου – ενώ πλέον διατηρεί ποσοστό. Ο σημερινός καγκελάριος Όλαφ Σόλτς, ήταν πρώην δήμαρχος του Αμβούργου (2011-2018), και σύμφωνα με τους κατοίκους, ίσως ο καλύτερος δήμαρχος που είχε ποτέ το Αμβούργο. Ο Γενς Πλέτνερ, ο οποίος ήταν πρώην πρέσβης της Γερμανίας στην Αθήνα (από το 2017 έως το 2019), και μεγάλος φιλέλληνας, είναι πλέον διπλωματικός σύμβουλος του Όλαφ Σόλτς (το δεξί του χέρι σε θέματα εξωτερικής πολιτικής), και κατάγεται απο την πόλη Eutin (Οϊτίν), πρόκειται για μια μικρή πόλη ανάμεσα σε Αμβούργο και Κίελο.

Comments are closed.