Κατάσκοποι έχουν κατακλύσει τα ευρωπαϊκά κέντρα λήψης αποφάσεων

Ο προβληματισμός του πολύπειρου διπλωμάτη

Πολύπειρος διπλωμάτης σε φιλική συνάντηση σε καφετέρια, φάνηκε αρκετά προβληματισμένος με τα όσα συμβαίνουν. Οι Ευρωπαίοι (όπως είπε) δεν θέλουν να τα σπάσουν με τη Ρωσία. Όπως του μετέφεραν Γερμανοί και Γάλλοι φίλοι του (πρώην διπλωμάτες): “Tη Ρωσία τη χρειάζονται για το εμπόριο με την Κίνα (τρένα μέσω Μογγολίας και πλοία απο τη νέα γραμμή που φτιάχνει η Ρωσία στα βόρεια)”.

Αυτό που θέλουν όμως είναι να στριμώξουν τον Πούτιν, να συμβιβαστεί για να μην ξανακάνει τα ίδια και ξεκινήσει μελλοντικά απειλές και εκβιασμούς. Του Πούτιν του αρέσει να εκβιάζει και να απειλεί, και αν βγει νικητής θα ξαναξεκινήσει απειλές σε κάθε πρόβλημα του, θα θεωρήσει ότι έτσι λύνονται όλα τα ζητήματα. Τους Ευρωπαίους δεν τους νοιάζει αν θα είναι ο Πούτιν στη Ρωσία, δεν θέλουν να εμπλακούν στα εσωτερικά της Ρωσίας – σε αντίθεση με τις ΗΠΑ. Επίσης, συμπλήρωσε, οι ισχυροί της ΕΕ, έχουν σοβαρά προβλήματα και με τις ΗΠΑ, στο θέμα του εμπορίου. Έχουν ανοιχτά ζητήματα και με την Κίνα, αλλά και με χώρες της Μέσης Ανατολής. Είναι δύσκολη η κατάσταση στην Ευρώπη, και τα επόμενα χρόνια θα είναι σκληρά.

Επίσης, τόνισε το γεγονός ότι Βρυξέλλες και το δίπολο Γερμανία-Γαλλία δεν συνεργάζονται. Ενω οι Γερμανικές μυστικές υπηρεσίες, προκειμένου να προστατέψουν τα δεδομένα που συλλέγουν, έχουν καλέσει το τελευταίο δίμηνο, σχεδόν όλους τους πληροφοριοδότες (εκτός απο αυτούς που είναι με διπλωματικό διαβατήριο) στα νεα γραφεία στο Βερολίνο, και εργάζονται απο εκεί (Περίπου 5.000 άτομα εργάζονται τους τελευταίους μήνες εκεί, ενώ πριν ένα έτος ήταν 3.500). Υπάρχουν πληροφορίες ότι στη χώρα μας παρακολουθούν τις κινήσεις Ελλήνων εφοπλιστών και τους επιχειρηματίες που δραστηριοποιούνται στην ενέργεια. Προφανώς, γιατί τους ενδιαφέρουν οι κινήσεις και οι αποφάσεις όσων ασχολούνται σε αυτούς τους τομείς.

Αυτός είναι ο λόγος, που σύμφωνα με όσα έχει μάθει, το καλοκαίρι η γερμανική ελίτ έλαβε non-paper απο τις γερμανικές μυστικές υπηρεσίες, που τους ενημέρωνε να μην κάνουν τίποτα, μην προχωρήσουν σε επιχειρηματικά ανοίγματα, να είναι προσεκτικοί και να κάνουν υπομονή για τουλάχιστον μέχρι τον Ιούνιο του 2022. Τους ενημέρωσαν ότι παρακολουθούνται τα πάντα, απο αρκετές χώρες.

Τα συστήματα και η τεχνολογία που χρησιμοποιούν ΗΠΑ, Γερμανία και Κίνα, όσοι μαθαίνουν πράγματα – τρομάζουν … Η Γερμανία επειδή είναι γεμάτοι απο Ρώσους, Κινέζους και Αμερικάνους πράκτορες αποφάσισε τους δικούς της να τους φέρει πίσω στη Γερμανία, και να λειτουργούν απο εκεί. Πολλοί δεν πιστεύουν ότι οι σημαντικοί αναλυτές είναι στο κεντρικό κτήριο στο Βερολίνο, αλλά είναι διασκορπισμένοι στο εσωτερικό της Γερμανίας σε μικρές πόλεις σε δουλειές καμουφλάζ.

Αυτό που τον φοβίζει περισσότερο -όπως είπε- είναι ότι δημιουργούνται πολλές σπίθες, και φοβάται μήπως την Άνοιξη, που ο εκνευρισμός θα έχει αυξηθεί, μην ξεκινήσει καμία πυρκαγιά στην Ευρώπη…

Comments are closed.