«Όλα έγιναν σε ένα δευτερόλεπτο»

Ρουμανία – Τι είπε ο οδηγός του λεωφορείου

ΒΙΝΤΕΟ

Οδηγούσε 18 ολόκληρες ώρες. Δεν έτρεχε και ήταν προσεκτικός, εκτός από εκείνα τα μοιραία δευτερόλεπτα που αποφάσισε να αλλάξει λωρίδα κυκλοφορίας και να οδηγήσει το τουριστικό λεωφορείο στον όλεθρο.

Ο οδηγός του πούλμαν που διαλύθηκε στο Βουκουρέστι είναι συγκλονισμένος. Μιλά στο MEGA και αδυνατεί να ξεχάσει την στιγμή της τρομακτικής σύγκρουσης που κόστισε τη ζωή σε έναν 53χρονο επιβάτη.

«Λυπάμαι πολύ για ό,τι συνέβη. Δε θα μπορούσε κανένας να το αποφύγει. Ήταν σαν να έπεσε ξαφνικά επάνω μας ένα τρένο».

Ο ίδιος σημειώνει ότι «όλα έγιναν σε ένα δευτερόλεπτο. Είπα ότι δε θα βγει κανένας ζωντανός».

«Κανένας δεν πίστεψε πως θα βγαίναμε ζωντανοί από εκεί. Σε ένα δευτερόλεπτο περάσαν όλα από μπροστά μου και είπα ‘από εδώ δε θα βγει κανένας ζωντανός’. Όλα έγιναν σε ένα δευτερόλεπτο. Ακολούθησα απλά την πορεία που μου έδειξε το GPS. Όταν η κεραία βρήκε στην κατασκευή, πάτησα απότομα φρένο αλλά δεν μπορούσαμε να αποφύγουμε το δυστύχημα. Δεν έτρεχα».

Επιστρέφουν στην Ελλάδα
Δύο εικοσιτετράωρα μετά τη φονική σύγκρουση που τους σημάδεψε για μια ζωή και ανήμερα των Χριστουγέννων, ακόμη πέντε Έλληνες επιβάτες του μοιραίου λεωφορείου πήραν εξιτήριο από νοσοκομείο του Βουκουρεστίου.

Τα σημάδια από την τρομακτική σύγκρουση παραμένουν ακόμη εμφανή. Αρκετοί από αυτούς έχουν γάζες στα κεφαλιά τους καθώς τραυματίστηκαν όταν η οροφή του λεωφορείου τούς εγκλώβισε στην καμπίνα των επιβατών.

Σημείο καρμανιόλα
Κι ενώ ακόμη οκτώ επιβάτες του μοιραίου τουριστικού λεωφορείου παραμένουν σε νοσοκομεία του Βουκουρεστίου, οι έρευνες των Αρχών επικεντρώνονται στο σημείο καρμανιόλα που έγινε το δυστύχημα αφού μέσα σε λίγους μήνες έχουν σημειωθεί εκεί πολλά τροχαία.

Την ίδια ώρα, ο Ρουμάνος βουλευτής Καταλίν Ντρούλα δίνει άλλη διάσταση καθώς υποστηρίζει ότι οι τοπικές Αρχές του Βουκουρεστίου ανέφεραν ότι το λεωφορείο που ενεπλάκη στο δυστύχημα, χτύπησε τις αλυσίδες του περιοριστή ύψους, κάτι που δε συνέβη όπως υποστηρίζει.

«Oι αλυσίδες έχουν χτυπηθεί από άλλα φορτηγά ή πούλμαν όπως φαίνεται στην εικόνα και έχουν μείνει έτσι. Πρακτικά, δεν υπάρχει συντήρηση και επανενεργοποίηση αυτού του στοιχείου ασφαλείας».

Μέχρι να βγει το πόρισμα για τα αίτια της τραγωδίας, ο οδηγός του τουριστικού λεωφορείου παραμένει ελεύθερος από τις ρουμανικές Αρχές με τον όρο να παρουσιάζεται οπότε τον καλεί η ρουμανική αστυνομία, έως ότου ολοκληρωθεί η έρευνα για τις συνθήκες του δυστυχήματος.
Πηγή Mega

Comments are closed.