Θα τη φάνε λάχανο την Πόπη

 

Εξαιρετική η φωτογραφία που κυκλοφορεί στο Διαδίκτυο με τον Αλέξη Τσίπρα και την Πόπη Τσαπανίδου που αποτυπώνει την ανάληψη από τη δημοσιογράφο της θέσης της εκπροσώπου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ… Αλλά γιατί φαίνεται σαν να την τραβολογάει; Με το ζόρι ανέλαβε η Πόπη; Διότι στη φωτογραφία κάτι τέτοιο αποτυπώνεται, σαν ο Τσίπρας δηλαδή να τραβάει την Τσαπανίδου και αυτή ναι μεν να γελάει, και να ανταποκρίνεται, αλλά το σώμα της προδίδει έναν δισταγμό! Και σωστά τον προδίδει, διότι η άγνοια περισσεύει σε όλο αυτό που συμβαίνει στο στρατόπεδο της αξιωματικής αντιπολίτευσης! Η επιλογή της Πόπης είναι άστοχη, είναι επιλογή ήττας!

Από την άλλη πλευρά όμως, επιβεβαιώνει αυτό που λέει ο κόσμος: ο ΣΥΡΙΖΑ «δεν το ‘χει»! Όλοι συμφωνούν σε αυτό! Μάλιστα κάποιοι με ακόμη πιο «προωθημένη» σκέψη υποστηρίζουν ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έχει ρίξει λευκή πετσέτα, και δεν ενδιαφέρεται να διεκδικήσει κυβερνητική θητεία! Αυτή η ηττοπάθεια, η έλλειψη προσανατολισμού και κυρίως προεκλογικού αφηγήματος, «δένει» εξαιρετικά με την ιδέα να αναλάβει η Πόπη Τσαπανίδου εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος! Και δένει διότι είναι αποτυχία!

Δεν γνωρίζουμε λοιπόν εάν η δημοσιογράφος θα αντέξει να φθάσει μέχρι τέλους… Αλλά αναμφίβολα ο Τσίπρας – τέσσερις μήνες πριν τις εκλογές, φαίνεται ότι είναι αλλού για αλλού… Και η επιλογή της Πόπης το επιβεβαιώνει, αφού η συγκεκριμένη επιλογή δεν είναι για πόλεμο, αλλά για ρεβεγιόν!

Αν τα κριτήρια του Αλέξη Τσίπρα για την επιλογή της Πόπης Τσαπανίδου, είναι μητέρα, σύγχρονη γυναίκα, δημοσιογράφος… Ατύχησε! Διότι θα μπορούσε να βρει κάτι καλύτερο! Πολύ καλύτερο δηλαδή, σε επίπεδο εικόνας! Ακόμη όμως και ουσίας, αφού η Πόπη υπολείπεται και σε αυτό… Με άλλα λόγια δεν έχει το πολιτικό εκτόπισμα να αντιπαρατεθεί, ούτε με τον Γιάννη Οικονόμου ούτε με κάποιο άλλο κυβερνητικό στέλεχος, θα τη φάνε λάχανο! Τόσο απλά!

Comments are closed.