Γιατί οι δημοσιογράφοι γίνονται πολιτικοί;

Εκτός από το γνωστό άσμα “Για τα λεφτά τα κάνεις όλα” που το είπε εξαιρετικά ο τεράστιος Αντύπας, το λένε και οι ψυχολόγοι: οι ενήλικες ό,τι κάνουν το κάνουν για τα χρήματα και το σεξ!

Πάμε παρακάτω… Κάθισε η Πόπη Τσαπανίδου και έγραψε 500 λέξεις στο Instagram για να ανακοινώσει ότι αναλαμβάνει εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ (εδώ), και δεν λέει κουβέντα για την ταμπακιέρα! Γιατί δηλαδή εγκατέλειψε τη δημοσιογραφία και “πηδάει” στην πολιτική; Δεν καταλάβαμε, αλλά δεν έχει και σημασία!

Ανεξάρτητα λοιπόν από την Πόπη Τσαπανίδου, και την κάθε Πόπη (που δεν τη σηκώνει η δημοσιογραφία)… Ο μόνος λόγος να φύγεις από κάπου και να πας κάπου αλλού (επαγγελματικά), είναι γιατί πιστεύεις πως δεν υπάρχει μέλλον εκεί που είσαι! Και κάτι τέτοιο πρέπει να συμβαίνει με όλους τους δημοσιογράφους (στην Ελλάδα) που εγκαταλείπουν τη δημοσιογραφία για την πολιτική.

Πραγματικά όμως, ποιος πιστεύει ότι μπορεί να ζήσει αξιοπρεπώς την οικογένεια του από τη δημοσιογραφία έτσι όπως έχει εξελιχθεί η κατάσταση στα ελληνικά ΜΜΕ; Με εξαίρεση πέντε ή δέκα πολύ καλά αμειβόμενες περιπτώσεις, οι υπόλοιποι είναι “καλύτερα μην τα συζητάς”! Για αυτό άλλωστε και η ποιότητα των ελληνικών Μέσων είναι για κλάματα! Αρα, ποιος μπορεί να μεταπηδήσει από τη δημοσιογραφία στην πολιτική και δεν το κάνει; Ποιος, να σηκώσει το χέρι του!

Ποιος δηλαδή δεν θέλει ως εκλεγμένος βουλευτής 7.000 ευρώ το μήνα (ή ως ευρωβουλευτής 15.000 ευρώ το μήνα) και να απολογείται κάθε τέσσερα χρόνια μόνο στον λαό του, αντί στο αφεντικό του που θα του λέει και τι να λέει ή να γράφει; Ενώ ως εκπρόσωπος του λαού θα έχει μεγαλύτερη ευελιξία και θα μιλάει από καλύτερη θέση (στο αφεντικό πάντα)!

Πού αλλού εκτός από την Ελλάδα τόσοι πολλοί δημοσιογράφοι, εγκαταλείπουν τη δημοσιογραφία για την πολιτική; Πουθενά στον δυτικό κόσμο δεν συμβαίνει αυτό το φαινόμενο σε αυτήν την έκταση! Τυχαίο; Και φυσικά αλληλένδετο με το βιοποριστικό είναι και οι “οπαδικές” σχέσεις των δημοσιογράφων και του Τύπου με την πολιτική! Αλλά αυτό είναι άλλο θέμα!

Πρακτικά λοιπόν… Επειδή μόνο η Πόπη Τσαπανίδου ξέρει γιατί άφησε τη “στρωμένη” δουλειά στο δελτίο του OPEN με 5% τηλεθέαση και μεταπήδησε στην πολιτική… Επειδή μόνο ο Κώστας Αρβανίτης ξέρει γιατί προτίμησε να είναι ευρωβουλευτής αντί δημοσιογράφος… Επειδή μόνο ο Κωνσταντίνος Μπογδάνος ξέρει… Επειδή μόνο ο Μπάμπης Παπαδημητρίου ξέρει… Επειδή μόνο η Αννα Καραμανλή ξέρει… Επειδή μόνο η Σοφία Βούλτεψη ξέρει… Επειδή μόνο ο Σιμος Κεδίκογλου ξέρει… Επειδή μόνο ο Δημήτρης Μαρκόπουλος ξέρει… Επειδή μόνο ο Γιάννης Λοβέρδος ξέρει… Επειδή μόνο ο Στέλιος Κούλογλου ξέρει… Επειδή μόνο ο Χρήστος Γιαννούλης ξέρει… Επειδή μόνο ο Αλέξανδρος Τριανταφυλλίδης ξέρει… Όπως και ο Δημήτρης Οικονόμου μόνο ξέρει αν θα δεχθεί να πολιτευτεί ή όχι…

Αυτό λοιπόν που είναι γνωστό, είναι ότι και σε κανάλι περιοπής να εργάζεσαι, ακόμη και παρουσιαστής πρώτης γραμμής να είσαι, δεν έχει σημασία πια… Λίγα παραπάνω ευρώ από την Κουτροκόη θα παίρνεις που την απέλυσαν ή από τη Μαρία Αναστασοπούλου που πήγε στον Παπαδάκη!

Το σίγουρο είναι ότι όποιος μπορεί να φύγει από τη δημοσιογραφία και να βγάλει παραπάνω χρήματα στην πολιτική για να ζήσει την οικογένεια του, θα το κάνει κι ας τρώει περισσότερο “ξύλο” ως πολιτικός! Και για να κλείσουμε όπως ξεκινήσαμε… Πού είναι καλύτερα η Πόπη Τσαπανίδου, στο δελτίο ειδήσεων του OPEN με το άγχος να αντικατασταθεί ανά πάσα στιγμή λόγω τηλεθέασης ή εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ και σε εκλόγιμη θέση στο Επικρατείας; Λέμε τώρα!

Comments are closed.