Χατζηδάκης: Ήρθε η ώρα των επικουρικών

ΒΙΝΤΕΟ

Αφού δώσαμε λύση στη ντροπή των εκκρεμών κύριων συντάξεων, προχωρούμε τώρα με τις εκκρεμείς επικουρικές!

Ανακοίνωσα λοιπόν σήμερα ότι όσοι έχουν υποβάλει αίτηση για επικουρική σύνταξη μέχρι τον Ιούνιο 2022 και έχει εκδοθεί η κύρια σύνταξή τους, θα λάβουν 100 ευρώ για κάθε μήνα καθυστέρησης, μέχρι τις 15 Μαρτίου. Περιμένει δηλαδή ένας συνταξιούχος ένα χρόνο; Θα λάβει 1200 ευρώ. Δύο χρόνια; 2.400 ευρώ κτλ. Για τις αναπηρικές συντάξεις, οι οποίες είναι μικρότερες, θα είναι 50 ευρώ για κάθε μήνα. Η εφάπαξ αυτή καταβολή θα γίνει αυτόματα. Δεν χρειάζεται οι συνταξιούχοι να κάνουν καμία αίτηση.

Αυτή τη στιγμή εκκρεμεί η έκδοση 80.000 επικουρικών συντάξεων για τις οποίες έχει εκδοθεί η κυρία. Πέρσι εκδίδονταν περίπου 8-10.000 επικουρικές συντάξεις κάθε μήνα. Υπολογίζουμε ότι φέτος μόνο τον Ιανουάριο και τον Φεβρουάριο θα εκδοθούν 40.000 συντάξεις, διότι πια χρησιμοποιούμε καινούργια ηλεκτρονικά εργαλεία και γενικότερα τις ίδιες μεθόδους που εφαρμόσαμε για την επιτάχυνση της έκδοσης των κύριων συντάξεων. Επειδή όμως θα μείνουν εκκρεμείς άλλες 40.000 συντάξεις, για ορισμένες από τις οποίες οι αιτήσεις είχαν υποβληθεί εδώ και αρκετό καιρό, αποφασίσαμε να δοθεί αυτό το εφάπαξ ποσό έναντι, μέχρι να εκδοθούν στους αμέσως επόμενους μήνες και αυτές οι συντάξεις. Επομένως, το εφάπαξ αυτό ποσό μπορεί να αφορά περίπου 40.000 συνταξιούχους.
Υπάρχουν συμπολίτες μας που περιμένουν κάποιους μήνες ή και χρόνια να πάρουν την επικουρική τους σύνταξη. Το να δώσουμε λύση και σε αυτό το ζήτημα είναι για εμάς θέμα τιμής!

Comments are closed.