Τα πρόσωπα της τραγωδίας

 

 

Αν από τη μια πλευρά είναι ο Άρης Πορτοσάλτε, ο Βασίλης Χιώτης και ο Παύλος Τσίμας (ο πρώτος που διαπίστωσε ότι το ελληνικό κράτος φτιάχνει δρόμους και γεφύρια μετά από τραγωδίες)… Από την άλλη πλευρά είναι ο Αντώνης Κανάκης, ο Νίκος Μουτσινάς και η Ράνια Τζίμα! Οι δυο πρώτοι – με όρους ΕΣΗΕΑ, είναι “χιουμορίστες” και “τηλεπερσόνες – τιμητές”, ενώ η κυρία της παρέας “σύμβολο της κανονικής τηλεόρασης” (κατά τον δημοσιογράφο Γιώργο Λακόπουλο).

Προσπερνάμε την κανονική, καθ’ όλα όμως συστημική τηλεόραση… Και πάμε κατευθείαν στο ότι Κανάκης, Μουτσινάς και Τζίμα κατάφεραν να επισκιάσουν με τον δημόσιο λόγο τους τη σιδηροδρομική τραγωδία και να γίνουν οι ίδιοι πρωταγωνιστές! Αποθεώνονται στα σόσιαλ μίντια, από το φιλοΣυριζαϊκό (πολιτικομιντιακό) οικοσύστημα και από ψεκασμένους όλου του πολιτικού φάσματος (από την Ακροδεξιά έως την ακροαριστερά)!

Κοινός παρονομαστής και των τριών η ιερή αγανάκτηση, είτε σε επίπεδο λόγου είτε σε επίπεδο γκριμάτσας και λόγου μαζί! Με άλλα λόγια όταν η καμπύλη της κανονικής τηλεόρασης (που λέει και ο Λακόπουλος) για σαχλαμάρα, εφηβικό χιούμορ, κουτσομπολιό και ελαφρές ιστορίες δελτίου είναι καθοδική όπως αυτές τις ημέρες… Η οργή, ο θυμός και η αντισυστημική διέξοδος καλύπτουν το κενό!

Comments are closed.