Από τη βόλεψη του ο Αγγελάκας κρίνει τους χαροκαμένους γονείς

… των παιδιών που χάθηκαν στη σιδηροδρομική τραγωδία των Τεμπών και αποδέχονται τη στήριξη της Πολιτείας

Από τη βόλεψη του ο Γιάννης Αγγελάκας κρίνει στην πραγματικότητα τους χαροκαμένους γονείς των θυμάτων της τραγωδίας των Τεμπών που παραδέχονται ότι τα μέτρα στήριξης της Πολιτείας είναι ευπρόσδεκτα και σημαντικά!

Μπορεί να αποφεύγει να σχολιάσει τους συγγενείς, ειρωνεύεται όμως τα μέτρα στήριξης που ανακοίνωσε η κυβέρνηση και τα έχουν ανάγκη αυτήν τη στιγμή! Με λίγα λόγια δεν απαντά στο βασικό ερώτημα, με ποιον τρόπο η Πολιτεία θα πρέπει να δείξει ότι στηρίζει τους ανθρώπους που καταστράφηκαν; Προφανώς οι άνθρωποι δεν γυρίζουν πίσω, ούτε η ανθρώπινη ζωή αποτιμάται… Ούτε – επίσης, με τα μέτρα στήριξης σβήνονται οι ευθύνες.

Η Πολιτεία έχει την ουσιαστική ευθύνη για το δυστύχημα και οφείλει να στηρίξει εμπράκτως και γενναιόδωρα τους συγγενείς των θυμάτων όχι γιατί θα φέρει πίσω τους ανθρώπους τους, αλλά γιατί μετά από αυτό που τους συνέβη κατέρρευσαν και πρέπει να στηριχτούν οικονομικά με κάθε τρόπο και για πάντα!

Είναι δηλαδή το ελάχιστο που μπορεί να κάνει η Πολιτεία για αυτούς που έμειναν πίσω… Να τους βγάλει σύνταξη, να τους σβήσει τα χρέη και τις οφειλές, να τους διορίσει στο δημόσιο. Είναι το ελάχιστο για αυτό που τους προκάλεσε!

Ο Γιάννης Αγγελάκας όμως επιλέγει την ειρωνεία και με σχόλιο του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης αναφέρει ότι «Αν ήξερα πατέρα πως θα πάρεις αποζημίωση, έξτρα σύνταξη, θα σου σβήσουν τα χρέη και η μαμα θα διοριστεί στο δημόσιο… θα ανέβαινα κι εγώ στο τρένο»!

Διαβάστε στη συνέχεια ολόκληρη την ειρωνική ανάρτηση του Γιάννη Αγγελάκα:
«Συγγνώμη πατέρα. Αν το ’ξερα από πριν ότι θα πάρεις αποζημίωση, έξτρα σύνταξη, θα σου σβήσουν όλα τα χρέη και θα διορίσουν και τη μαμά στο δημόσιο, θα ανέβαινα κι εγώ στο τρένο. Γιατί όχι; Θα θυσιαζόμουν για να σας ελαφρύνω οικονομικά και για να βελτιωθούν οι συγκοινωνίες μας. Αλλά αυτό το άτιμο το κράτος δεν μας λέει τίποτα από πριν. Ούτε ότι αν μπούμε στο τρένο παίζουμε τη ζωή μας κορώνα – γράμματα, ούτε τι κερδίζουμε σε περίπτωση δυστυχήματος».

Comments are closed.