Παραπονιέται ο Μπισμπίκης ότι τον ξεφτίλισαν

 

… με το ζεϊμπέκικο

Σε μια ενδιαφέρουσα συνέντευξη του Βασίλη Μπισμπίκη στη Λουίζα Αρκουμανέα που δημοσιεύει η LIFO, με αφορμή τη νέα του παράσταση που σκηνοθετεί στη Στέγη το «Έγκλημα και τιμωρία» του Ντοστογέφσκι, ο τίτλος βγαίνει από τα προσωπικά του και όχι από τα καλλιτεχνικά του!

Προφανώς ο Μπισμπίκης δεν είναι Κακλέας (που ακούει Αρκουμανέα και τρέχει), αλλά θα ήταν αναμενόμενο (και ίσως πιο safe) να πάρει το αριστούργημα του Ντοστογέφσκι και να το μεταμορφώσει σε νουάρ με σκηνικό την Ομόνοια… Η επιλογή όμως της LIFO να τιτλοφορήσει τη συνέντευξη του καλλιτέχνη παραμονές της πρεμιέρας του “Έτσι θα συνεχίσω και δεν με νοιάζει”, ατάκα που εκπορεύεται από τα προσωπικά του και από το τελευταίο ζεϊμπέκικο επάνω στην πίστα με τη Βανδή που έγινε viral, έχει κάτι προβοκατόρικο και υπονομευτικό! Υπόγεια όλα αυτά, αλλά υπονομευτικό (και προβοκατόρικο)! Μπορεί και όχι όμως! Ας μην το κάνουμε θέμα, ένας τίτλος είναι… Άλλωστε ο Βασίλης Μπισμπικης μιλάει, δεν είναι ούτε Μαρκουλάκης ούτε Χειλάκης! Δεν είναι ούτε Κιμούλης ούτε Μπέζος!

Και για να μην τον αδικούμε έχει δρόμο μπροστά του… Αναμφίβολα όμως είναι τολμηρό το εγχείρημα με το “Έγκλημα και τιμωρία”! Αφού ή θα αποθεωθεί ή που δεν θα ξέρει πού να κρυφτεί! Θα κριθεί στην ώρα του!

Για να επιστρέψουμε λοιπόν στα ταπεινά και τα “γαργαλιστικά” (που “πουλάνε” κιόλας)… Να πούμε ότι όλα ξεκίνησαν από την αθώα ερώτηση της Αρκουμανέα, “Δηλαδή δεν σας αρέσει η αναγνωρισιμότητα”; Ο ηθοποιός και σκηνοθέτης που έχουμε δει μέχρι και τις αμυγδαλές του σε αυτά τα viral βίντεο που φιλιέται με τη Βανδή απάντησε ευθέως και χωρίς περιστροφές, “Όχι, μου δημιουργεί πρόβλημα” για να προσθέσει “Ένα ζεϊμπέκικο χόρεψα κι έγινε θέμα. Εγώ πάντα πήγαινα στα μπουζούκια και χόρευα, αλλά τώρα είναι μια τρέλα. Σε ξεφτιλίζουν και ακούς τα πιο πουριτανικά σχόλια, για το πάχος μου ή δεν ξέρω τι. Απ’ την άλλη, δεν μπορώ να μη ζήσω, γιατί η τέχνη δεν είναι πιο πάνω από τη ζωή. Έτσι θα συνεχίσω και δεν με νοιάζει, ας είναι η ξεφτίλα μου ατελείωτη μέσα στα χρόνια. Αρκεί να μην επηρεάζεται η ευτυχία του παιδιού μου”.

Όντως τον ξεφτίλισαν… Και για το πάχος του είπαν… Και πουριτανικά σχόλια ακούστηκαν… Δίκιο έχει, αλλά…

Comments are closed.