Να κηρυχθούν διατηρητέοι οι ιστορικοί κινηματογράφοι Ιντεάλ και Αστορ

…ζήτησε ο Κώστας Μπακογιάννης

Σαφή θέση υπέρ της λειτουργίας των κινηματογράφων Ιντεάλ και Αστορ πήρε ο Δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης κατά την ανοιχτή συνέντευξη Τύπου που πραγματοποιήθηκε με τη συμμετοχή εκπροσώπων των καλλιτεχνικών σωματείων. Ο κ. Μπακογιάννης κατέθεσε δημόσια την ομόφωνη θέση του δημοτικού συμβουλίου της Αθήνας, η οποία έχει εκφραστεί με δύο αντίστοιχα ψηφίσματα, για την κήρυξη διατηρητέων -ως προς τη χρήση- των ιστορικών κινηματογράφων.

«Ναι, θέλουμε την οικονομική ανάπτυξη. Θέλουμε τις επενδύσεις, θέλουμε τους επισκέπτες. Δεν θέλουμε, όμως, η Αθήνα να χάσει την ψυχή της. Δεν θέλουμε να μετατραπούμε σε μία αρχαιοελληνική Disneyland. Το αντίθετο. Η δύναμή μας είναι η αυθεντικότητά μας και οι μικτές χρήσεις» τόνισε ο δήμαρχος Αθηναίων.

Ακολουθεί στη συνέχεια η ανάρτηση του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης

Σήμερα το μεσημέρι συμμετείχα στη συνέντευξη τύπου για τη διάσωση του Ιντεάλ και του Άστορ.
Κατέθεσα τα δύο ομόφωνα ψηφίσματα του δημοτικού μας συμβουλίου. Παρόντες ήταν και εκπρόσωποι της Ανοιχτής Πόλης και της Λαϊκής Συσπείρωσης. Θελήσαμε να ενώσουμε τις φωνές μας, και να υπογραμμίσουμε την ανάγκη να κηρυχθούν διατηρητέοι -ως προς τη χρήση- οι δύο αυτοί ιστορικοί κινηματογράφοι.
Κάτι αντίστοιχο είχε γίνει και το 1997, με 47, τότε, θερινούς κινηματογράφους, άρα υπάρχει προηγούμενο. Όπως υπάρχει και διαπαραταξιακή συναίνεση, που για να τα λέμε όλα, δεν το συνηθίζουμε. Και αυτό γιατί είναι πάρα πολύ ξεκάθαρο σε εμάς ότι αυτή η συζήτηση ξεπερνάει τους δύο ιστορικούς κινηματογράφους. Έχει να κάνει με το DNA, με την ταυτότητα, με την προσωπικότητα της Αθήνας.
Ναι, θέλουμε την οικονομική ανάπτυξη. Ναι, θέλουμε επενδύσεις. Ναι θέλουμε επισκέπτες. Και ναι, θέλουμε τουρίστες.
Αλλά, δεν θέλουμε η Αθήνα να χάσει την ψυχή της. Δεν θέλουμε να μετατραπούμε σε μία νεοκλασσική αρχαιοελληνική Disneyland. Το αντίθετο. Η δύναμή μας είναι η αυθεντικότητα μας, είναι οι πολλαπλές χρήσεις. Δεν ανταγωνιζόμαστε το Ντουμπάι.
Δεν θέλουμε μία πόλη απονευρωμένη, μια πόλη ερημοποιημένη. Θέλουμε μια πόλη φτιαγμένη για τον μόνιμο κάτοικο. ΑΣΤΟΡ CINE IDEAL

Comments are closed.