Γελάσαμε μέχρι κλάματος

Ο δημοσιογράφος Ανδρέας Παπαδόπουλος αποχαιρετά τον αντιδήμαρχο Καλλιθέας Λάζαρο Λασκαρίδη

Στο άλμπουμ της ζωής του κάθε ανθρώπου υπάρχουν κάποια χαρακτηριστικά πρόσωπα. Ο Λάζαρος ήταν ένα από αυτά. Για την ακρίβεια ο Ντίνος, διότι σχεδόν από την πρώτη μέρα που τον γνώρισα πριν 20 χρόνια, έτσι τον φώναζα. Από τη θρυλική ταινία με τον Κωνσταντάρα. Θύμοταν κάθε ατάκα και τρελαίνοταν όταν λέγαμε για το επικό σκηνικό στην πισίνα με το Κορινακι. Άλλωστε, δεν πήγαινε στον γιατρό αλλά στον παιδιατρο, όπως λέγαμε πάντα…
Ένας τόσο πολύπλευρος άνθρωπος που λάτρευε την πολιτική, τον Ολυμπιακό μας, την ωραία διασκέδαση με καλή παρέα και φυσικά την Καλλιθέα,που είχε αφιερωθεί με πάθος τα τελευταία χρόνια. Στο γήπεδο του άρεσε να παντρευτούμε το ΠΑΣΟΚ με τον θρύλο. Με πείραζε για τον Μπουχαλακη που δεν μπορούσα να βλέπω δευτερόλεπτο, λέγοντάς μου πως τον γουστάρει μόνο και μόνο επειδή τον λένε Ανδρέα. Τέτοια ήταν η λατρεία του με τον Ανδρέα Παπανδρέου. Ο Λάζαρος ήταν σπαθί με όλους τους φίλους του. Με αποκορύφωμα τη στάση του απέναντι στον Άκη κ.α. Ο Λάζαρος ήταν απίστευτος γνώστης της πολιτικής ιστορίας. Με πόση περηφάνεια μου διάβαζε πριν από λίγες εβδομάδες αποσπάσματα από το βιβλίο ζωής που είχε ετοιμάσει με μοναδικά περιστατικά που είχε συγκεντρώσει με τον Ελ.Βενιζελο, τον Πλαστήρα, τον Γεώργιο Παπανδρέου, τον Καραμανλή και τοσους άλλους. Θύμοταν τα πάντα και φυσικά ότι είχε σχέση από το 74’με το ΠΑΣΟΚ και τον Ανδρέα. Στη γιορτή του, πριν λίγες μέρες,λες και κάτι ξέραμε και οι δύο,λέγαμε ιστορίες ως τα μεσάνυχτα με απίστευτα σκηνικά από τότε που είχαμε γνωριστεί.Γελασαμε μέχρι κλαματος. Τώρα κλαίω. Λαζαρακο, Ντίνο μου, θα μου λείψεις. Τασούλη, να είσαι περήφανος για τον μπαμπά. Θα έχουμε και εμείς τόσα να σου πούμε.

ΥΓ: Η φωτό είναι από την τελευταία μας παρουσία στο γήπεδο, στις 23 Απριλίου. Παρότι χάσαμε 1-3 από την ΑΕΚ, ο Λαζαρακος δεν ήταν στεναχωρημένος. Δεν ήθελε με τίποτα να πάρει το πρωτάθλημα ο ΠΑΟ. “Αυτός είναι ο ιστορικός μας αντίπαλος”, έλεγε πάντα.

*Από το Facebook του Ανδρέα Παπαδόπουλου

Comments are closed.