Ο Τσακαλώτος προτείνει πληρωμές σε παράλληλο νόμισμα

Χαμός στα social media

Την εισαγωγή παράλληλου νομίσματος και την επανακρατικοποίηση της Εθνικής Τράπεζας προτείνει η τάση «Ομπρέλα» του Ευκλείδη Τσακαλώτου στον ΣΥΡΙΖΑ… Το πρόγραμμα συνέταξε η ομάδα του πρώην υπουργού στις 12 Μαρτίου και δημοσιεύτηκε στο σάιτ Commonality.gr.

Όπως θα δείτε στο παρακάτω κείμενο, ο Ευκλείδης Τσακαλώτος και η ομάδα του κάνουν προτάσεις οικονομικής πολιτικής «πέραν του παγκόσμιου καπιταλιστικού συστήματος». Ενώ εκτός από το παράλληλο νόμισμα που έχει προκαλέσει ταραχή στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, η ομάδα Τσακαλώτου προτείνει «διαπραγματεύσεις» του δημόσιου χρέους με σκοπό τη μείωση του!

Όπως ήδη αναφέρθηκε η πρόταση για τα «τοπικά νομίσματα» έχει προκαλέσει μεγάλες αντιδράσεις στα social media, διότι δεν αποτελεί επίσημη θέση του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά κυρίως επειδή έρχεται λίγες ημέρες μετά την πρόταση Βαρουφάκη για υιοθέτηση παράλληλου νομίσματος «Δήμητρα».

Τέλος, οι 53+ πρότειναν την επανακρατικοποίηση της Εθνικής Τράπεζας, αλλά και μια σειρά μέτρα για τη μεταναστευτική πολιτική, όπως για παράδειγμα, την κατάργηση των κλειστών δομών στα νησιά και την αντικατάστασή τους με μικρές, ανοικτές δομές, αλλά και την κατάργηση της κοινής υπουργικής απόφασης με την οποία η Τουρκία χαρακτηρίζεται «ασφαλής χώρα».

Comments are closed.