Γιατί βγάζουν παιδιά στην τηλεόραση;

Η Σοφία Παπαϊωάννου εχθές το βράδυ στην ΕΡΤ είχε μια πολύ ωραία εκπομπή για τις οικογένειες που ξεπέρασαν τα στερεότυπα. Η τηλεθέαση τηρουμένων των αναλογιών, για την ώρα προβολής της εκπομπής (μεσάνυχτα), για ΕΡΤ κλπ, πήγε πολύ καλά! Κατάφερε να συγκεντρώσει σχεδόν 4% στα δυναμικά κοινά, και περίπου 3,5% στο σύνολο. Ποσοστά που δεν πιάνουν πολλές φορές, ούτε οι πολιτικές εκπομπές ούτε οι ζωντανές της ΕΡΤ!

Το θέμα όμως δεν είναι τα νούμερα τηλεθέασης… Αλλά ότι την ώρα που η Σοφία Παπαϊωάννου έδειχνε γονείς του ίδιου φύλου, γονείς που υιοθέτησαν παιδιά, παρένθετες μητέρες, παρουσιάζοντας τα παιδιά με “μωσαϊκό” στο πρόσωπο ή πλάτη στον φακό… “Απέναντι” στον ΑΝΤ1 ο Γρηγόρης Αρναούτογλου έπαιρνε συνέντευξη από ένα 8χρόνο παιδί που το παρουσίαζαν ως ηθοποιό!

Ομολογουμένως ήταν σοκ! Να βλέπει κανείς ένα παιδί στην τηλεόραση να δίνει συνέντευξη λες και είναι καταξιωμένος ηθοποιός ή παιδί θαύμα! Προφανώς οι γονείς του έχουν δώσει την άδεια να συμμετέχει σε σίριαλ, αλλά και να εμφανιστεί στο “The 2night show”.

Όλα κομπλέ! Με τις απαραίτητες άδειες και την απαραίτητη γονική συναίνεση! Κανείς όμως σε όλη αυτήν την “αλυσίδα” από τους γονείς, τους παραγωγούς, μέχρι τον παρουσιαστή δεν σκέφτηκε να πει “Τι κάνουμε ρε; Θα βγάλουμε ένα παιδί στην τηλεόραση;” να μιλάει σαν μικρομέγαλο, να το αποθεώνουν και να καμώνεται ότι κάνει κάτι σπουδαίο και ξεχωριστό; Πώς είναι δυνατόν να ζητάνε – δημόσια και να μην αντιδρά κανείς, από ένα παιδί να διαχειριστεί κάτι που δεν του αρμόζει, και δεν είναι της ηλικίας του; Πώς είναι δυνατόν να βλέπουμε ένα παιδί σε μια εκπομπή και να μην αντιδρά κανείς, ενώ αν αντιμιλήσεις σε γάτα στον δρόμο πας φυλακή!

Κανείς δεν υποστηρίζει να μη συμμετέχει το παιδί στο σίριαλ, αφού οι γονείς του δεν έχουν αντίρρηση… Άλλο όμως το σίριαλ, και η συμμετοχή του σε μια φανταστική ιστορία, και άλλο να καλείται σε μια εκπομπή να μιλήσει για τη ζωή του!

Ποιος από όλους αυτούς τους ανθρώπους της τηλεόρασης θα άφηνε το παιδί του να παίξει σε σίριαλ, σε διαφήμιση ή να βγαίνει και να δίνει συνεντεύξεις; Γιατί λοιπόν καλούν ένα παιδί να μιλήσει στην τηλεόραση; Δεν γνωρίζουν τους κινδύνους; Γιατί λοιπόν κάνουν κάτι που δεν θα έκαναν οι ίδιοι;

Comments are closed.