Τους σκούντηξε αλλά δεν έγινε τίποτα

 

“Εγώ αν ήμουν θα διέκοπτα” είπε ο Γιώργος Παπαχρήστος των “Νέων” στη Ράνια Τζίμα όταν εχθές το βράδυ μετά το debate στην έκτακτη εκπομπή του MEGA τού περιέγραφε με λίγο υπερβολικό τρόπο την κατάσταση να έχει πετάξει τη “βόμβα” ο Νίκος Ανδρουλάκης περί φυλακής (για τους υπεύθυνους των υποκλοπών), και οι δημοσιογράφοι – κατά τη Ράνια Τζίμα, να μην μπορούν να διακόψουν ώστε να ρωτήσουν “Ποιους εννοεί”.

Η δημοσιογράφος στην πραγματικότητα περιέγραφε μέσα από αυτό το παράδειγμα το ασφυκτικό πλαίσιο που είχε ορίσει η Διακομματική για το debate, με αποτέλεσμα – όπως και συνέβη δηλαδή, να υπάρχει μια δυσκολία να ανατρέψουν το “πρωτόκολλο” για να ρωτήσουν… «Ο Ανδρουλάκης ζητούσε να πάνε φυλακή όσοι διέπραξαν το αδίκημα των υποκλοπών, και εμείς είχαμε δεμένα τα χέρια» είπε χαρακτηριστικά η Τζίμα και πρόσθεσε “Κοιταζόμασταν μεταξύ μας. Τους σκουντάω. Δεν μας έπιασαν οι κάμερες. Τους λέω παιδιά θα κάνουμε κάτι, θα πούμε κάτι; Mε βλέπει ο Kουβαράς και μου λέει είναι δεμένα τα χέρια μου”.

Και κάπου εδώ παρεμβαίνει ο Γιώργος Παπαχρήστος για να πει, “Εγώ θα διέκοπτα αν ήμουν στη θέση σου”. Και είναι αλήθεια ότι ως τηλεθεατές αυτό που παρακολουθούσαμε ήταν σχετικά χαλαρό… Με την έννοια ότι σχεδόν όλοι οι πολιτικοί αρχηγοί με εξαίρεση τον Κυριάκο Μητσοτάκη, απαντούσαν σε ό,τι ήθελαν και σχολίαζαν – επίσης, ό,τι ήθελαν, ανεξάρτητα από την ερώτηση που τους είχε υποβάλει ο δημοσιογράφος! Αυτό φυσικά δεν σημαίνει ότι οι όροι της τηλεμαχίας δεν πρέπει να αλλάξουν. Κάθε άλλο, πρέπει να αλλάξουν και να πιέσουν ουσιαστικά οι δημοσιογράφοι ώστε να γίνει πιο ζωντανή η διαδικασία! Και να μη χρειάζεται να σκουντήσει κανείς, κανέναν!

Comments are closed.