Με 7 μονάδες προηγείται η ΝΔ από τον ΣΥΡΙΖΑ

… στη δημοσκόπηση της Metron Analysis για το δελτίο ειδήσεων του MEGA

Σημαντική αύξηση της διαφοράς μεταξύ της Νέας Δημοκρατίας από τον ΣΥΡΙΖΑ καταγράφει η δημοσκόπηση της Metron Analysis για λογαριασμό του τηλεοπτικού σταθμού MEGA, καθώς η κυβέρνηση προηγείται κατά 7 μονάδες στη πρόθεση ψήφου, ενώ την ίδια ώρα το ΠΑΣΟΚ δεν καταγράφει δημοσκοπικά κέρδη.

Συγκεκριμένα η ΝΔ μετρήθηκε στο 31,1% (από 29,3%), ο ΣΥΡΙΖΑ στο 24,1% (από 23%), ενώ το ΠΑΣΟΚ κολλημένο στο 8,9% και ακολουθεί το ΚΚΕ που βρίσκεται στο 6,3% (από 5,5%). Κάτω από το όριο εισόδου στη Βουλή είναι η Ελληνική Λύση που βρίσκεται στο 2,8% (από 2,6%).

Το ΜέΡΑ 25 είναι στο 3,8% (από 3,7% στην προηγούμενη μέτρηση) ενώ άλμα κάνει η Πλεύση Ελευθερίας της Ζωής Κωνσταντοπούλου από 1,2% την προηγούμενη εβδομάδα σε 2,1%. Η Εθνική Δημιουργία και το κόμμα Νίκη είναι στο 1,1%.

Όσον αφορά την παράσταση νίκης, εκεί η Νέα Δημοκρατία καταγράφει μεγάλη διαφορά, καθώς το 70% των ερωτηθέντων απαντάει πως πιστεύει ότι θα είναι πρώτο κόμμα στις προσεχείς εκλογές, ενώ το αντίστοιχο ποσοστό για τον ΣΥΡΙΖΑ ανέρχεται σε 20%, και του ΠΑΣΟΚ στο 2%.

Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση της Metron Analysis, οι πολίτες θεωρούν ως σημαντικότερο πρόβλημα της χώρας την ακρίβεια, με την οικονομία να ακολουθεί. Αρκετά πιο πίσω βρίσκονται η διαφθορά και η ασφάλεια.

Όσον αφορά την καταλληλόλητα για την πρωθυπουργία, ο Κυριάκος Μητσοτάκης προηγείται του Αλέξη Τσίπρα, με 37% έναντι 22% του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Comments are closed.