Ανακάλεσε την παραίτηση του ο γιατρός της Σερίφου

… Θανάσης Κοντάρης

Ο γιατρός της Σερίφου Θανάσης Κοντάρης ανακάλεσε την παραίτηση του που είχε υποβάλει τον περασμένο μήνα από τη θέση του ιατρού επιμελητή Α’ του Πολυδύναμου Περιφερειακού Ιατρείου (ΠΠΙ) Σερίφου.

Σύμφωνα με πληροφορίες της Καθημερινής, ο Θανάσης Κοντάρης μετά την ανάρτησή του, όπου έκανε λόγο για «τέλος εποχής» παραθέτοντας τις ελλείψεις και τις συνθήκες εργασίες στη Σέριφο, άρχισε να δέχεται απειλές για την οικογένεια του, με αποτέλεσμα να κλείσει το προφίλ του στο Facebook.

Ωστόσο ο λόγος της παραίτησης του ήταν ότι τους θερινούς μήνες αναγκαζόταν να εργάζεται πολλές ώρες με αποτέλεσμα να είναι διαρκώς εξαντλημένος.

Όπως επισημαίνει ο ίδιος στην εφημερίδα, δεν ήθελε ποτέ να παραιτηθεί. «Ηταν μια πράξη απόγνωσης στην οποία με οδήγησε ο φόβος ενός νέου καλοκαιριού αντίστοιχου με το περσινό και μια κραυγή αγωνίας προκειμένου να αναδείξω τις ελλείψεις στις Υπηρεσίες Υγείας σε όλες τις Κυκλάδες» και συμπληρώνει ότι μετά την ανακοίνωση της παραίτησης τον κομματοποίησαν, «Για τους Αριστερούς έγινα παραστάτης, για τους Δεξιούς προπαγάνδα, αλλά δεν ισχύει τίποτα από αυτά… Είναι σημαντικό να τονιστεί ότι καμία από τις προηγούμενες κυβερνήσεις δεν έχει καταφέρει να δώσει κίνητρα, όχι μόνο οικονομικά αλλά και κοινωνικά (πχ. το να υπάρχει παιδικός σταθμός) σε νέους επιστήμονες να έρθουν σε δυσπρόσιτες περιοχές».

Όπως αναφέρει στην Καθημερινή, ο Θανάσης Κοντάρης, είχε περιθώριο να ανακαλέσει την παραίτησή του μέχρι σήμερα. Ωστόσο από την ανακοίνωση μέχρι και τώρα, διαπραγματεύτηκε για καλύτερες συνθήκες λειτουργίας του ιατρείου του με τον διοικητή της 2ης Υγειονομικής Περιφέρειας, Χρήστο Ροϊλό.

Οι ιθύνοντες δεσμεύτηκαν ότι από την 1η Ιουλίου μέχρι τις 30 Σεπτεμβρίου, θα έρθει στο νησί ένας νεαρός οικογενειακός γιατρός ώστε να συνδράμει στις απαιτήσεις του ιατρείου στη Σέριφο.

Από τον Ιούλιο και για τρία χρόνια, θα έρθει επίσης ένας παιδίατρος, ενώ το ιατρείο θα ενισχυθεί και με μια συμβασιούχο νοσηλεύτρια, όπως αναφέρει η Καθημερινή.

Comments are closed.