Αλέξη Τσίπρα παραιτήσου

… έστω και τώρα

Ο Αλέξης Τσίπρας έπρεπε να παραιτηθεί το βράδυ της Κυριακής μετά το συντριπτικό αποτέλεσμα της κάλπης! Δεν το έκανε, διότι δεν τον άφησαν οι σύντροφοι του. Φοβήθηκαν ότι χωρίς τον άνθρωπο που τους πήγε από το 3% στο 35% θα πέσουν πιο χαμηλά! Το άστρο όμως του Αλέξη Τσίπρα που φώτιζε στα μέσα της προηγούμενης δεκαετίας, άρχισε να θαμπώνει! Οι λόγοι είναι πολλοί και γνωστοί.

Για λόγους κάθαρσης (ατομικής και συλλογικής) ο Αλέξης Τσίπρας το βράδυ της Κυριακής έπρεπε να επιμείνει στην παραίτηση του. Κι αυτό διότι τίποτα δεν ανασυγκροτείται αν δεν ανανεωθεί εκ βάθρων… Και κυρίως αν ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έρθει αντιμέτωπος με τον φόβο του, να παραιτηθεί δηλαδή από τη θέση του προέδρου ο Αλέξης Τσίπρας. Μόνο τότε θα μπορέσει να σταθεί ξανά στα πόδια του!

Είναι μονόδρομος λοιπόν η παραίτηση Τσίπρα έστω και σήμερα που ξεκινάει η ΚΕ… Η μάχη πρέπει να δοθεί χωρίς τον Τσίπρα σε πρώτο πλάνο. Διαφορετικά η ήττα θα είναι περισσότερο οδυνηρή το βράδυ της 25ης Ιουνίου. Και η παραίτηση εκείνη την ώρα επιβεβλημένη μεν, αλλά εκλογικά αδιάφορη!

Ο Αλέξης Τσίπρας σε αυτήν τη φάση δεν μπορεί να προσφέρει (πολιτικά) τίποτα στον ΣΥΡΙΖΑ. Το μόνο που μπορεί να κάνει εάν παραμείνει στη θέση του είναι να τον επιστρέψει – αργά ή γρήγορα, εκεί που τον πήρε, δηλαδή στο 3%! Η μοναδική προσφορά του Αλέξη Τσίπρα στην παράταξη του, περνάει μέσα από την παραίτηση του.

Διότι εκτός όλων των άλλων και κυρίως της πολιτικής κάθαρσης (με την αρχαιοελληνική έννοια του όρου), που θα επιφέρει στο κόμμα του, οι κραδασμοί της παραίτησης, αλλά και το σοκ στον κόσμο του ΣΥΡΙΖΑ, καθώς και στο υπόλοιπο πολιτικό σύστημα, σε αυτήν ακριβώς τη φάση, μόνο θετικά μπορεί να λειτουργήσει εκλογικά!

Ν.

Comments are closed.