Γεροβασίλη: Ο ΣΥΡΙΖΑ θα ελαφρύνει τα μεσαία και χαμηλά εισοδήματα

 

Σημεία παρέμβασης της Όλγας Γεροβασίλη, υποψήφιας βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ- Προοδευτική Συμμαχία στην Άρτα, στον ΣΚΑΙ στην εκπομπή “Σήμερα” στους Δημήτρη Οικονόμου και Άκη Παυλόπουλο

Η Νέα Δημοκρατία ομνύει στην χαμηλή φορολόγηση. Μόνο των λιγοστών φίλων της. Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ θα φορολογήσει τα υπερκέρδη των εταιρειών ενέργειας και διύλισης και θα ελαφρύνει τα χαμηλά και μεσαία εισοδήματα.

Αναφορικά με το μείγμα φορολογικής πολιτικής το οποίο ακολουθεί η Νέα Δημοκρατία η Όλγα Γεροβασίλη σημείωσε τα εξής:

Γεγονός είναι ότι η ΝΔ επέλεξε να μην αυξήσει ή και να ελαττώσει φορολογικούς συντελεστές παράλληλα όμως επέλεξε και την εκτίναξη της έμμεσης φορολογίας που πλήττει κυρίως τα χαμηλά και μεσαία εισοδήματα με στόχο να μην φορολογήσει τους ‘φίλους της’.

· Από τη μία πλευρά λοιπόν το 2022 εισέπραξε 4,5 δις παραπάνω από τον ΦΠΑ και πρώτο τετράμηνο του 2023 τα έσοδα από τους έμμεσους φόρους ήταν 1,5 δισ. περισσότερα από τα προϋπολογισμένα. Δηλαδή το κράτος εισέπραξε από έμμεσους φόρους 6 δις περισσότερο των προϋπολογισμένων!

· Από την άλλη, η ΝΔ εξήγγειλε ότι θα φορολογήσει με 90% τα υπερκέρδη των εταιρειών ενέργειας. Στη συνέχεια αυτό που αξιολόγησε ότι θα εισπράξει είναι 340 εκατομμύρια.

Άρα εμείς καταγγέλλουμε τη συγκεκριμένη πολιτική επιλογή της Νέας Δημοκρατίας την ευνοϊκή προς τους «φίλους» της και ισοπεδωτική προς τα χαμηλά και μεσαία εισοδήματα. Είναι προφανές ότι οι επιχειρηματίες (παραγωγοί ενέργειας και διύλισης) κάνουν τη δουλειά τους, θέλουν να κερδίσουν. Το θέμα είναι τι κάνει το κράτος!

Η αναλήθειες αποκαλύπτονται στην πραγματική ζωή, όχι στα πάνελ

Ήμασταν η μόνη κυβέρνηση που ξέρουμε να κάνουμε λογαριασμούς και το αποδείξαμε. Στρώσαμε τα οικονομικά της χώρας και την παραδώσαμε σε τροχιά ανάπτυξης. Τώρα κρίνεται η Νέα δημοκρατία και η πολιτική που ακολούθησε επί 4 χρόνια ως κυβέρνηση, σχολίασε η Ό. Γεροβασίλη θέτοντας στη συνέχεια τα ακόλουθα ερωτήματα:

· Ποτέ στον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ δεν μιλήσαμε για αύξηση φορολογίας στις ελληνικές επιχειρήσεις γενικώς και αορίστως. Μιλάμε για τα υπερκέρδη τα οποία παρήχθησαν από εταιρείες ενέργειας και διύλισης τα οποία δεν φορολογήθηκαν και η υπόθεση αυτή δεν τελείωσε! Να υπενθυμίσουμε επίσης ότι η Κοινή Υπουργική Απόφαση για την φορολόγηση των προμηθευτών ενέργειας δεν υπογράφηκε ποτέ! Θα απαντήσουν γι αυτό;

· Η ακρίβεια συνεχίζεται και η αισχροκέρδεια επίσης. Τα διάφορα pass καταργούνται. Και τα λαϊκά και μεσαία στρώματα είναι ισοπεδωμένα από την έμμεση φορολογία. Τι θα συμβεί στο εξής; Θα μας απαντήσει η ΝΔ για αυτό;

· Τέλος, πολλά μέτρα τα οποία έχει εξαγγείλει η Νέα Δημοκρατία δεν βρίσκονται καταχωρημένα στο Μεσοπρόθεσμο. Θα μας απαντήσει για αυτό;

Comments are closed.