Φάκελο με 200 ονόματα κατέθεσαν Οικονόμου και Βούτσης στην Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου

 

Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Γιάννης Οικονόμου και ο αναπληρωτής υπουργός Αθλητισμού Γιάννης Βρούτσης προσήλθαν νωρίτερα σήμερα στην εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Γεωργία Αδειλίνη και κατέθεσαν φάκελο με 200 περίπου ονόματα φερόμενων ως χούλιγκαν και μη που δραστηριοποιούνται σε όλες τις ομάδες και σε πανελλαδική κλίμακα.

Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Γιάννης Οικονόμου δήλωσε, ότι «ο κατάλογος των ατόμων αυτών αφορά, όλα τα χρώματα και όλη την επικράτεια» ενώ πληροφορίες αναφέρουν ότι στον φάκελο που παραδόθηκε στη Γεωργία Αδειλίνη, περιλαμβάνονται πολλά περιστατικά, οπαδικής- και όχι μόνο- βίας που έχουν σημειωθεί την τελευταία χρονιά.

Ειδικότερα ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Γιάννης Οικονόμου ανέφερε:

«Προσκομίσαμε στην εισαγγελέα του Αρείου Πάγου αρκετά, σοβαρά στοιχεία και ζητήσαμε εκ μέρους της κυβέρνησης την αναβάθμιση της ποινικής παρακολούθησης της όλης διαδικασίας με σκοπό να φτάσουμε στην εξάρθρωση και στην παραπομπή στη Δικαιοσύνη τόσο των φυσικών, όσο και των ηθικών αυτουργών παράνομων συμπεριφορών, συμπεριφορών παραβατικών, περιστατικών που συνδέονται με αθλητική βία, είτε με βία με αθλητικό υπόβαθρο. Νομίζω πως τα στοιχεία που δώσαμε στην κ. Εισαγγελέα και όσα θα προσκομίσουμε, διότι οι διαδικασίες και οι έρευνες θα βρίσκονται σε εξέλιξη, θα βοηθήσουν σε μία κατεύθυνση που αποτελεί κοινό τόπο για το σύνολο της ελληνικής κοινωνίας, προκειμένου να αντιμετωπίσουμε αποτελεσματικά και καθοριστικά τις αγέλες των χούλιγκαν, αλλά και όσους, ενδεχομένως, τους ανέχονται ή τους υποκινούν».

Από την πλευρά του ο αναπληρωτής υπουργός Αθλητισμού Γιάννης Βρούτσης ανέφερε, «Εκπροσωπώντας την κυβέρνηση βρεθήκαμε σε μια υψηλού συμβολισμού κίνηση στην εισαγγελία του Αρείου Πάγου για να καταθέσουμε πολύ ουσιαστικά στοιχεία για την οπαδική βία. Ο συμβολισμός είναι μεγάλος, γιατί είμαστε αποφασισμένοι να αποδείξουμε την αποφασιστικότητα να χρησιμοποιήσουμε όλα τα όπλα για να διασφαλίσουμε την ασφάλεια στους αθλητικούς χώρους και την ασφάλεια των αξιών του αθλητισμού. Τα στοιχεία που καταθέσαμε έχουν να κάνουν με πραγματικά περιστατικά που δείχνουν ότι η οπαδική βία ξεπερνάει τα όρια του αθλητισμού και συνδέεται διαχρονικά με πρόσωπα που παραπέμπουν σε εγκληματική οργάνωση».

Comments are closed.