Δημοσιογραφία ντελίβερι

Opinions της Γιώτας Δημητρακοπούλου

Αυτό το thing κάθε φορά που λέει κάποιος κάτι για τους journalists και πνίγεται από συνδικαλισμό (τρομάρα τους) μετά όλο το television για την αδικία του πλανήτη και τα πλακάτ της διαμαρτυρίας τους πάνε και έρχονται, έλεος κάπου βρε guys! Έλεος!

Βγήκαν τώρα again όλοι με αφορμή τις ατάκες Νταλάρα που την είπε στους ρεπόρτερ, να υπερασπιστούν τη δημοσιογραφική εργατιά. Μην τυχόν μπουμπουνίσει κάποιος κάτι αρνητικό για τους ρεπόρτερ! Για όνομα! Jesus μου και Christ μου! Φωτιά να μας κάψει!

Όχι βρε guys μου, μια χαρά τους την είπε ο singer. Μια χαρά! Διότι έχουμε μπερδέψει τα μπούτια μας με όλη αυτή τη σαχλαμάρα κει έξω. Δημοσιογράφος δεν είναι να παίρνεις απλά ένα μαρκούτσι και να περιφέρεις το σανό που έχεις για εγκέφαλο, επειδή απλά σου είπε ο αρχισυντάκτης να φέρεις πίσω ένα θέμα. Ο εκπομπάρχης και ο αρχισυντάκτης μπορεί να στο είπε και το channel επίσης, το πώς θα το κάνεις εσύ και ο καθένας, είναι άλλο κεφάλαιο. Εξαρτάται από τα διαβάσματα σου, από την παιδεία σου, από την αντίληψη σου, από τα everything! Η δημοσιογραφία guys μου είναι πνευματική εργασία! Hello! Breaking news ε;

Δημοσιογραφία δεν είναι χαζεύω όλη μέρα στα σόσιαλ μίντια, παίρνω το μικρόφωνο μετά και σουλατσάρω στους δρόμους. Αυτό είναι η γελοιότητα. Που βολεύει αυτούς που δεν θέλουν να υπάρχει δημοσιογραφία. Γιατί η δημοσιογραφία, πονάει! Είναι better η σάχλα! Που δεν αναδεικνύει τα αληθινά problems του πολίτη, που δεν φωτίζει σκοτεινά πράγματα, που απλά αποβλακώνει! Και έχουμε το κεφάλι μας ήσυχο!

Είναι να κουφαίνεσαι δηλαδή. Το ότι μας έχουνε πείσει ότι δημοσιογραφία είναι η μπούρδα. Journalism είναι να ρωτάμε τη γνώμη ακόμα και μιας γάτας που θα περάσει δίπλα μας ποια είναι η άποψη της για τον γάμο των ομόφυλων! Διότι μας έχουνε πείσει ότι πιο πολύ μας απασχολεί και μας καίει, ποιος παντρεύεται με ποιον από το ότι σε λίγο με την αισχροκέρδεια δεν θα μπορούμε ούτε απ’έξω να περνάμε από τα σούπερ μάρκετ! Ναι, αυτό είναι journalism το 2024!

Και ανακυκλώνεται η μπούρδα, του λέει κάποιος κάτι, αντιδρά ο άλλος και πάει ο διανομέας παύλα journalist -γιατί αυτό είναι, ντελίβερι!- να κοτσάρει το μικρόφωνο για να ακουστεί. Η μπούρδα. Και αυτό τα κελεπούρια το ονομάζουν δημοσιογραφία! Και ιερό λειτούργημα! Εχουμε χάσει τα αβγά και τα πασχάλια…

Δημοσιογραφία είναι διαβάζω, κοπιάζω, να σκεφτώ, να σκαρφιστώ, να κατεβάσω ιδέα, να ερευνήσω, να το κάνω διαφορετικά, να καταθέσω κάτι καινούργιο! Όχι να κουβαλάω απλά ένα μαρκούτσι και μην τυχόν μου ασκήσει κανείς κριτική γιατί εγώ δουλεύω και κάνω ιερό πράγμα και ξεροσταλιάζω! Η δουλειά always είναι δουλειά! Και ο φούρναρης ξυπνά από το χάραμα τι να κάνουμε τώρα! Enough is enough πια με την μπούρδα!

Και κάτι else μιας και έχουμε σιχτιρίσει με τη the whole σάχλα. Πόση μπίχλα με τους ρεπόρτερ που έχουν πάρει από πίσω τον Κασσελάκη πια; Έλεος! Ο κάθε άσχετος με τα γελοία του questions γίνεται η σκιά του. Και αυτό το ονομάζουν δημοσιογραφία! Αλήθεια, τον prime minister γιατί δεν τον καταδιώκουν; Δεν βρίσκουν ενδιαφέρον; Why! Και τένις παίζει και ποδήλατο κάνει και wife έχει και τα everything πικάντικα και interesting! Βούληση να υπάρχει! Διότι όσο για τη σάχλα, περισσεύει…

Comments are closed.